Севиля се наложи с 2:0 над Атлетик Билбао в мача

...
Севиля се наложи с 2:0 над Атлетик Билбао в мача
Коментари Харесай

Севиля мина на ходом през Билбао

Севиля се наложи с 2:0 над Атлетик Билбао в мача от 27-ия кръг на Ла Лига. Андалусийците вкараха и двете попадения в срещата през първото полувреме. Луис Муриел откри резултата в 27-ата, а Франко Васкес удвои асистира за първото попадение и по-късно в 32-ата минута на дуела.

По този метод домакините записаха втора поредна победа и общо четвърта от пет мача насам в шампионата. Билбао пък позволи втора неверна стъпка, откакто преди седмица направи 1:1 с Валесния.

Севиля се изкачи на петата позиция с актив от 45 точки. Билбао пък е 12-и с 32.

В 6-ата минута Хоакин Кореа прибра ужасно подаване в наказателното поле и пропусна златна опция. Ударът му по трева беше насочен към средата на задачата, само че вратарят се хвърли по изумителен метод и го извади.

Отново той секунди по-късно Кореа се включи добре в наказателното поле и овладя смъртоносен пас, преди да шутира към вратата, само че ударът му беше блокиран от бранител, който се хвърли по необикновен метод на шпагат.

В 16-ата Пабло Сарабия доближи до точно подаване, с цел да се озове очи в очи с вратаря, и шутира по земя към десния ъгъл. Кепа Арисабалага обаче внимаваше и реагира с котешки инстикт, с цел да отрази опита му.

В 24-ата Луис Муриел скочи високо, с цел да засече прехвърлящо подаване в дребното наказателно поле, само че ударът му с глава разтресе напречната греда.

В 27-ата минута Васкес напредна и изведе отдясно Луис Муриел, който реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в долния ляв ъгъл.

Само четири минути по-късно падна и второто попадение като Стивън Н'Зонзи с необикновено центриране в наказателното поле, което бе засечено с глава от Васкес, който заби удара си с глава в левия ъгъл.

Минута преди края на първата част Иняки Уилямс показва добър нюх към точката на дузпата, с цел да засече центриране, само че прати удара си с глава тъкмо до дясната греда.

В 70-ата минута Нолито очакваше топката в центъра на наказателното поле и насочи мощен удар от воле, ориентиран под напречната греда, само че вратарят се прояви добре и го отрази. Това бе и последното по-опасно състояние в срещата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР