Севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо нарече американския държавен

...
Севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо нарече американския държавен
Коментари Харесай

Северна Корея нарече Помпео „отровно растение“

Севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо назова американския държавен секретар Майк Помпео " отровното растение на американската дипломация ", което вреди на напъните за рестартиране на двустранните диалози по севернокорейската нуклеарна стратегия, предадоха AP и " Ал Джазира ".

Министърът изрази това мнение като митинг против наскорошно изказване на Помпео, че Вашингтон ще резервира глобите против Северна Корея, до момента в който тя не се отърве от нуклеарните оръжия. Дипломат номер едно на Пхенян сподели, че Северна Корея е подготвена да разбие на пух и прахуляк неуместната фантазия на Съединени американски щати, че глобите ще провокират смяна в страната.

Министърът добави, че Пхенян е подготвен по едно и също време и за разговор и за борба със Съединени американски щати. " Ако Съединени американски щати се опитат да се конфронтират с нас със наказания и не се откажат от тази позиция, това ще бъде неправилна преценка ", сподели дипломатът. По адрес на Помпео той съобщи, че той " хвърлял тъмна сянка върху двустранните диалози и е бил по-заинтересован от личните си политически упоритости, в сравнение с от актуалната американска външна политика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР