Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е отворен към идеята

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е отворен към идеята
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е отворен към идеята за трета среща на върха с Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че е отворен към концепцията за трета среща на върха с американския президент Доналд Тръмп, в случай че Съединени американски щати предложат взаимноприемливи условия за съглашение до края на годината. Това заяви организация КЦТА, съобщи Асошиейтед прес.

Ким изнесе тирада на съвещание пред Народното събрание, която хвърли виновността за неуспеха на срещата с Тръмп през февруари на едностранните претенции, които били отправили Съединени американски щати. Но добави, че персоналните му връзки с американския президент остават положителни.

" Ние, несъмнено, считаме за значимо да се вземат решение проблемите посредством разговор и договаряния. Но стилът на водене на разговор на Съединени американски щати едностранно да насочат претенции не ни пасва и нямаме интерес към това ", сподели Ким в речта.

" Ще изчакаме търпеливо до края на годината Съединени американски щати да вземат самоуверено решение. Но сигурно ще бъде мъчно да се отвори добра опция като последния път ".

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР