Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е дълбоко впечатлен от

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е дълбоко впечатлен от
Коментари Харесай

Шойгу показа на Ким Чен-ун хиперзвукови ракети и стратегически бомбардировачи

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че е " надълбоко впечатлен " от напредналото положение на съветските галактически и авиационни технологии , до момента в който посещаваше самолетен цех по време на продължаващото си посещаване в Русия тази седмица, предадоха Йонхап и Ройтерс, като цитират севернокорейската организация КЦТА.

След срещата си на високо ниво с президента Владимир Путин Ким посети авиационния цех " Юрий Гагарин ", който създава съвременни изтребители, в това число Су-35, в далекоизточния район Комсомолск на Амур.

" Като съобщи, че е надълбоко впечатлен от богатия самостоятелен капацитет и модерността на съветската самолетостроителна промишленост и нейните непрестанни предприемчиви старания за реализиране на нови цели, той добави, че откровено се надява заводът да реализира стабилно развиване и по-висок растеж на производството в бъдеще ", съгласно формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

Ким изрази " откровеното си почитание " към съветските авиационни технологии, които се развиват бързо и " изпреварват външните евентуални закани ", се споделя още в известието. Той е дал " висока оценка на длъжностните лица, учените, техниците и служащите от завода за огромния им принос за развиването на авиационната промишленост на страната, постигайки отлични триумфи в производството с високоразвити технологии и огромна умствена мощ ".

Основан през 1934 година, авиационният цех има " огромен принос за успеха над фашизма " по време на Великата отечествена война в Съветския съюз, като създава разнообразни типове самолети, в това число бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние. Днес е най-големият производител на изтребители Су в Русия, съгласно КЦТА.

По време на визитата си в съветския цех за изтребители, който е подложен на западни наказания, Ким се срещна с пилоти-изпитатели в цеха за сглобяване на фюзелажа на изтребителя и се качи на Су-57, с цел да чуе в детайли пояснение на техническите спецификации и летателните характерности на изтребителя от пето потомство. Освен това той е следил експериментален полет на изтребител Су-35.

Ким беше придружаван от висши партийни и военни представители на Пхенян.

Вашингтон и съдружниците му се притесняват, че визитата може да докара до изпращане на севернокорейски оръжия за съветската войска в Украйна и да подкрепи ракетната стратегия на Пхенян.

След това севернокорейският лидер се срещна с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и направи обиколка на Тихоокеанския флот на съветските военноморски сили.

Шойгу сподели на Ким Чен-ун съветските хиперзвукови ракети " Кинжал " , както и стратегически бомбардировачи, съобщи Ройтерс.

Шойгу посрещна Ким при идването му в съветския далекоизточен Приморски край и му сподели три стратегически бомбардировача - Ту-160, Ту-95 и Ту-22М3.

На срещата си в сряда съветският президент Владимир Путин и Ким разискаха въпроси, свързани с защитата, с войната в Украйна и със задълбочаването на съдействието.

Путин съобщи пред кореспонденти, че Русия " няма да нарушава нищо ", само че ще продължи да развива връзките си със Северна Корея. Неговият представител добави, че по време на визитата на Ким не са били подписани никакви съглашения по въпроси, свързани с защитата или по отношение на други проблеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР