Севернокорейският лидер Ким Чен Ун във вторник инспектира военна сателитна

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун във вторник инспектира военна сателитна
Коментари Харесай

Ким Чен Ун инспектира военна сателитна станция

Севернокорейският водач Ким Чен Ун във вторник инспектира военна сателитна станция, оповестява държавната медия KCNA.

Ким е одобрил идващите стъпки от проекта на непостоянния предварителен комитет за изстрелване на спътник. Това е група, отдадена на изстрелването на първия спътник за военно разузнаване на Северна Корея.

KCNA не прецизира по кое време е планувано изстрелването.

Ким сподели, че сполучливото изстрелване на военния разследващ спътник е " незабавно условие на преобладаващата среда за сигурност в страната ", съгласно отчета.

По-рано тази година KCNA заяви, че Пхенян е приключил построяването на първия си боен шпионски спътник и че Ким е призовал да се ускорят последните мерки за изстрелването.

Дейностите в региона на стартовата площадка на севернокорейската станция за изстрелване на спътници Sohae са обновени след съвсем половин година пауза. Това заяви тази седмица 38 North, основан в Съединени американски щати план за наблюдаване на Северна Корея, цитирайки скорошни сателитни изображения.
 КНДР готви изстрелване на шпионски спътник
КНДР готви изстрелване на шпионски спътник

Първият боен разследващ спътник на страната

Остава още доста работа, преди да се предприеме изстрелване на спътник.

Припомняме, че през април беше обявено, че Ким Чен Ун е наредил на чиновници да се приготвят за изстрелване на първия боен разследващ спътник на страната.

По време на визитата си в Националната администрация за аерокосмическо развиване във вторник Ким Чен Ун сподели, че производството на военни разследващи спътници в страната е приключено и подреди изпращането на " няколко разследващи спътника ".

Миналия декември Северна Корея съобщи, че е провела " значим заключителен тест " за създаването на шпионски спътник. Агенцията за галактическо развиване на страната разгласи, че ще приключи подготовката за първия боен разследващ спътник до април 2023 година
 Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година
Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година

КНДР разгласи, че е провела значим тест в последна фаза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР