Севернокорейският лидер Ким Чен Ун смята, че развитието на отношенията

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун смята, че развитието на отношенията
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Развитието на отношенията с Москва сега е основен приоритет за Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен Ун счита, че развиването на връзките с Москва в този момент е главен приоритет за Пхенян и срещата с президента Владимир Путин би трябвало да ги издигне на ново равнище. Той съобщи това преди началото на договарянията с съветския водач, оповестяват съветски медии.

„ В момента първият приоритет на страната ни са връзките с Руската федерация “, сподели той. Ким Чен Ун също изрази убеденост, че договарянията му с Путин ще оказват помощ за „ покачване на връзките на ново равнище “. Лидерът на КНДР показа и усещанията си от визитата си в Русия.

„ От първия миг, в който навлязохме на съветска територия, успяхме да усетим искреността на съветските другари “, означи Ким Чен Ун.

КНДР има вяра, че Русия се е надигнала на свещена битка за своя суверенитет и сигурност и поддържа всички решения на съветския президент Владимир Путин. Това съобщи севернокорейският водач Ким Чен-ун по време на договарянията с съветския президент.

„ Русия в този момент се издигна в свещена битка за отбрана на своя държавен суверенитет и своята сигурност в битката против хегемонистичните сили, които се опълчват на Русия “, сподели Ким Чен Ун, отбелязвайки, че визитата му в Русия идва в „ изключително време “.

Лидерът на КНДР изрази цялостна поддръжка за съветското управление. „ Ние постоянно сме подкрепяли и поддържаме всички решения на президента Путин, както и решенията на съветското държавно управление “, сподели той и добави, че Пхенян желае да продължи да развива връзките си с Москва.

Лидерът на КНДР се надява, че страната му и Руската федерация постоянно ще работят дружно, с цел да се опълчват на империализма и да пазят своя суверенитет.

„ Надяваме се, че постоянно ще бъдем дружно в битката против империализма и за построяването на суверенна страна “, съобщи Ким Чен Ун.

" Делегацията на КНДР съумя да види със личните си очи сегашното и бъдещето на Русия като галактическа мощ ", означи Ким Чен Ун.

„ Успяхме да забележим със личните си очи сегашното и бъдещето на Русия като галактическа мощ “, добави Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР също изрази убеденост, че двете страни имат доста области за развиване на връзките, в това число " политика, стопанска система и просвета ". Според него договарянията с съветския президент Владимир Путин ще оказват помощ за издигането на връзките сред страните „ на ново равнище “.

Лидерът на КНДР пристигна в Русия по покана на съветския президент. Посещението му е със статут на публично - това е една от най-високите категории в протоколната процедура.

Срещата се организира в заседателната зала на първия етаж на инженерния корпус на техническия комплекс на галактическия ракетен комплекс " Союз-2 ". В договарянията вземат участие членове на делегациите на двете страни. Последният път, когато севернокорейският водач пристигна във Владивосток, с цел да се срещне с Путин през 2019 година, разширените им договаряния продължиха към три часа и половина.

Както по-рано предвижда прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков, водачите ще обсъдят най-вече въпроси, свързани с двустранните връзки, двустранното съдействие, търговско-икономическите връзки и културния продан. Той посочи, че може да се приказва и за взаимоотношение в чувствителни области, само че тези тематики не трябва да стават обществени. Според представителя на Кремъл се чака и богат продан на отзиви за обстановката в района и по интернационалните въпроси като цяло.

Протоколната процедура по предписание планува договарянията на най-високо равнище да се организират както в стеснен състав - на четири очи, по този начин и в уголемен състав - с присъединяване на членове на делегациите на двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР