Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети Русия през следващите

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети Русия през следващите
Коментари Харесай

Ким Чен-ун ще посети Кремъл

Севернокорейският водач Ким Чен Ун ще посети Русия през идващите дни по покана на президента Владимир Путин, оповестиха от Кремъл в понеделник.

По-рано южнокорейски медии, базирайки се на неназовани държавни източници, оповестиха, че Ким наподобява е напуснал със специфичен трен, пътуващ за Русия и среща на върха с Путин.

„ По покана на съветския президент Владимир Путин ръководителят на държавните въпроси на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун ще бъде на публично посещаване в Руската федерация през идващите дни “, споделиха от Кремъл, представени от Евроком.

Путин дойде в понеделник в съветския отдалечен източен град Владивосток, с цел да участва на Източния стопански конгрес.

Съединените щати показаха угриженост, че Северна Корея ще даде оръжие на Русия.

Северна Корея е една от дребното страни, които намерено поддържат Русия след нахлуването в Украйна предходната година, а Путин даде обещание предходната седмица да „ разшири двустранните връзки във всички връзки по плануван метод посредством сливане на напъните “.

Последното пътешестване на Ким в чужбина през 2019 година също беше във Владивосток за първата му среща на върха с Путин след неуспеха на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР