Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова конституцията да бъде променена,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова конституцията да бъде променена,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун зачеркна обединение с Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани конституцията да бъде изменена, с цел да се подсигурява, че Южна Корея се възприема като " главен зложелател " и предизвести, че страната му не има намерение да избегне война, в случай че тя се случи. Това съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната медия KCNA.

В тирада пред Върховното национално заседание, Народното събрание на Северна Корея, Ким уточни, че обединяването с Юга към този момент не е допустимо . Той упрекна Сеул, че търси колапс на режима и обединяване посредством усвояване. По думите му конституцията би трябвало да бъде променена, с цел да се образоват севернокорейците, че Южна Корея е главен зложелател и неизменим главен зложелател и да се дефинира територията на Севера като обособена от Юга.

Той акцентира, че КНДР не желае война, само че в случай че се стигне до такава, няма да я заобикаля.

Според севернокорейският водач е нужно да се възнамерява цялостна окупация, послушание и възобновяване на Южна Корея при положение на война, а южнокорейците към този момент не би трябвало да бъдат наричани сънародници. Ким Чен Ун приканва за спиране на всяка междукорейска връзка и унищожаването на монумент на обединяването в Пхенян.

Държавните медии оповестиха, че три организации, занимаващи се с обединяването и междукорейския туризъм, също ще бъдат закрити.
 КНДР няма да заобикаля война с главния зложелател Южна Корея
КНДР няма да заобикаля война с главния зложелател Южна Корея

Продължават провокациите от последните дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР