Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети
Коментари Харесай

Ким Чен-ун наблюдава лично изпитания на стратегически крилати ракети

Севернокорейският водач Ким Чен-ун следи тествания на стратегически крилати ракети в границите на военно обучение, заяви през днешния ден държавната новинарска организация на Северна Корея КЦНА.

Ким Чен-ун е следил по какъв начин моряците организират учението при посещаване във военноморска база на Корейската национална войска, добавя КЦНА.

Военното обучение е имало за цел да накара " моряците да придобият умения за осъществяване на нападателна задача в действителна война и корабът бързо да порази задачата без даже да допусне неточност ", оповестява севернокорейската новинарска организация.

Наблюдателите преглеждат учението като отговор на огромните взаимни 11-дневни летни маневри на Южна Корея и Съединени американски щати, които са планувани да стартират през днешния ден. Целта на маневрите е да се укрепят отбранителните качества и опциите за реагиране на двете страни.

Северна Корея постоянно упреква Южна Корея и Съединени американски щати, че употребяват военните си учения, с цел да се приготвят за нахлуване - нещо, което Сеул и Вашингтон отхвърлят, отбелязва ДПА.

Резолюциите на Организация на обединените нации не разрешават на Северна Корея да тества балистични ракети с всевъзможен обхват, някои от които могат да носят и нуклеарна бойна глава.

Изпитанията на крилати ракети не са обект на наказания против Пхенян. Такива оръжия обаче могат да се употребяват и с нуклеарни бойни глави.

След невижданата поредност от ракетни тествания през предходната година, Северна Корея тази година още веднъж тества няколко пъти ракети, способни да носят нуклеарно оръжие.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР