Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наредил да бъдат екзекутирани най-малко

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наредил да бъдат екзекутирани най-малко
Коментари Харесай

Южна Корея обвини Ким Чен-ун в екзекуция на хора заради коронавируса

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е наредил да бъдат екзекутирани минимум двама души , забранил е риболовът в морето и е блокирал столицата Пхенян като част от неистовите старания за предотвратяване от ковид и неговите стопански вреди, заяви шпионската организация на Южна Корея в петък пред депутати, оповестява АП.

Ким е наредил на дипломати да се въздържат от всевъзможни дейности , които биха могли , тъй като се тормози от упования нов метод на новоизбрания президент Джо Байдън към Северна Корея, обявиха депутатите пред кореспонденти, след брифинг от Националната разследваща работа.

Ким демонстрира " несъразмерна експанзия " и подхваща " ирационални ограничения " във връзка с пандемията и нейното икономическо влияние.

Забраната за риболова и производството на сол е с цел да предотврати заразяването на водата с вируса , коментирали разузнавачите пред депутатите.

Северна Корея неотдавна сложи Пхенян и северната провинция Джаганг под блокировка поради опасения от болест. По-рано този месец наложи ограничения за блокиране в други области, където чиновниците откриват импортирани неразрешени артикули и задгранични валути.

Северна Корея направи и несполучлив опит за хакерска офанзива против най-малко една южнокорейска фармацевтична компания , която се пробва да създаде коронавирусна ваксина, допълват от разузнаването.
 Южна Корея осуети хакерска офанзива на КНДР за кражба на информация за ваксина
Южна Корея осуети хакерска офанзива на КНДР за кражба на информация за ваксина

КНДР с опит да засегне южнокорейски фармацевтични компании

Северна Корея твърди, че не е разкрила нито един случай на ковид на нейна територия , изказване, оспорено от външни специалисти, макар че споделя, че поставя всички старания, с цел да предотврати разпространяването на вируса.

Пандемията принуди Северна Корея да затвори границата си с Китай през януари, най-големия й търговски сътрудник и другар. Затварянето, дружно с поредност от естествени бедствия през лятото, нанесоха тежък удар на стопанската система на Севера, която към този момент е потърпевша от глобите, водени от Съединени американски щати.

Търговията на Северна Корея с Китай през първите 10 месеца на тази година възлиза на 530 милиона щатски $, което е към 25% от съответната цифра през предходната година. Цената на захарта и подправките е повишена четири пъти , съгласно южнокорейското разузнаване.

Според брифинга на НИС Северна Корея е разпоредила на задграничните дипломатически задачи да не предизвикат Съединени американски щати , предупреждавайки посланиците за последици, в случай че техните мнения или дейности, свързани със Съединени американски щати, основават проблеми в връзките с Вашингтон.

Правителството на Северна Корея резервира безмълвие по отношение на успеха на Байдън на изборите над президента Доналд Тръмп, с който Ким организира три срещи за нуклеарния боеприпас на КНДР, срещите помогнаха на Ким и Тръмп да изградят персонални връзки и да спрат грубите обиди и закани за заличаване, които се разменяха преди този момент.
 Северна Корея сподели междуконтинентална балистична ракета без аналог в света
Северна Корея сподели междуконтинентална балистична ракета без аналог в света

Тя е най-голямата по рода си в света

Северна Корея демонстрира безпокойствие , защото другарските връзки с Тръмп стават безполезни и би трябвало да стартира от нулата в връзките с новата администрация на Байдън.

Експертите разискват дали Северна Корея скоро ще възобнови огромните ракетни проби , с цел да се опита да притегли вниманието на Байдън.

По време на минали промени в държавното управление в Съединени американски щати, Северна Корея постоянно организираше огромни изстрелвания в опит да усили натиска си в договарянията с нова администрация на Съединени американски щати.

Разузнаването на Южна Корея чака Северна Корея да организира боен церемониал преди конгреса на ръководещата партия през януари и да показва мощ при инаугурацията на Байдън. Вероятно Северна Корея ще употребява конгреса на Работническата партия, с цел да изложи главните си политики към Съединени американски щати.

Самият Ким Чен-ун съобщи, че конгресът, първият по рода си от четири години, ще сложи нови държавни цели за идващите пет години. В извънредно извънредно самопризнание за неуспеха на политиката си през август, Работническата партия съобщи, че стопанската система на Северна Корея не се е подобрила заради съществени вътрешни и външни спънки и че предходните й цели за развиване са съществено забавени.
 Ким Чен-ун убеждава: Нито един човек в Северна Корея не е инфектиран с ковид
Ким Чен-ун убеждава: Нито един човек в Северна Корея не е инфектиран с ковид

Пожела положително здраве на всички хора по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР