Севернокорейският държавен ръководител поиска инфраструктурата да бъде подобрена и да

...
Севернокорейският държавен ръководител поиска инфраструктурата да бъде подобрена и да
Коментари Харесай

Ким Чен-ун поиска да бъде обработвана повече земеделска земя, за да бъде увеличено производството на храни

Севернокорейският държавен началник изиска инфраструктурата да бъде усъвършенствана и да бъде обработвана повече земеделска земя, с цел да бъде увеличено производството на храни, съобщи Ройтерс, като се базира на формалната новинарска организация КЦТА.

Тя заяви през днешния ден, че в края на седмото пленарно съвещание в уголемен състав на авторитетния Централен комитет на ръководещата Корейска трудова партия през вчерашния ден Ким е дал указания за възобновяване на напоителните системи, производство на по-модерна селскостопанска техника и обезпечаване на повече обработваеми площи. Започналата в неделя среща е била отдадена на разискването на незабавната задача да бъдат направени усъвършенствания в селското стопанство.

Заседанието е било извършено на фона на предизвестията на Южна Корея за влошаваща се хранителна рецесия в изолираната нейна северна съседка, отбелязва Ройтерс. Има известия за увеличение на смъртните случаи от апетит по места напоследък. 

Севернокорейската стопанска система пострада от наводнения и тайфуни, интернационалните наказания против страната поради нейните стратегии за нуклеарни оръжия и балистични ракети и внезапния спад на стокообмена със прилежащ Китай - главния търговски сътрудник на страната, поради затварянето на границите и локдауните по време на пандемията от новия ковид, показва Ройтерс.

На съвещанието са били разисквани и способи за възстановяване на финансовото ръководство на Северна Корея, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР