Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица

...
Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица
Коментари Харесай

Тежки наводнения усложняват икономическата криза в Северна Корея

Севернокорейски градове на границата с Китай бяха наводнени тази седмица от мощни дъждове. Това може да утежни към този момент така и така сериозната обстановката с храните и стопанската система на страната, съобщи Ройтерс.

Според севернокорейски държавни медии в град Синуйджу е паднало най-голямото количество превалявания за годината - 132,5 мм до 16 часа локално време. Видео материал сподели рейсове и други транспортни средства, които карат по наводняване кръстовища и пешеходци, които газят във водата .

Властите в източната провинция Северен Хамгьон наблюдават качеството на водата, контролирайки работата на канализацията и предизвестиха популацията да изварява водата преди пиянство, заяви формалната осведомителна организация КЦТА.

Северна Корея заяви за зараза от неуточнено чревно заболяване . Южнокорейските управляващи подозират, че става въпрос за холера или тиф. Комунистическата страна твърди, че коронавирусът се вкарва в страна посредством " задгранични обекти " пускани през границата й с Южна Корея.

Природните бедствия и епидемиите може да усложнят дефицита на храни в Северна Корея , която е подложена на интернационалните наказания поради нуклеарните си оръжия и стратегии. Тя спря по-голямата част от търговията си, с цел да предотврати разпространяването на COVID-19. В публикувания от Организация на обединените нации годишен отчет за хранителната сигурност се споделя, че процентът на севернокорейците, страдащи от недохранване, е достигнал 41,6 на 100 в интервала 2019 година - 2021 година , а за съпоставяне през 2004 - 2006 е бил 33,8 %.

В южната част на комунистическата страна наподобява е подхванато изпускане на язовир , намиращ се покрай границата с Южна Корея. Нивата на река Имджин в понеделник са се повишили и южнокорейски летовници са били принудени да се изтеглят от региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР