Северноатлантическият алианс обеща на Украйна широка военна и икономическа помощ

...
Северноатлантическият алианс обеща на Украйна широка военна и икономическа помощ
Коментари Харесай

Напук на очакванията на рашистите - НАТО обеща на Украйна "военна и икономическа помощ на стойност милиарди евро"

Северноатлантическият алианс даде обещание на Украйна " необятна военна и икономическа помощ на стойност милиарди евро за 2024 година ". Това се споделя в  изказването  на Съвета Украйна-НАТО, чието съвещание се организира в Брюксел на равнище посланици. 
 
" Съюзниците от НАТО дадоха ясно да се разбере през днешния ден, че ще продължат да дават необятна военна, икономическа и филантропична помощ на Украйна, като доста от съдружници припомниха проектите си да дават милиарди евро нова поддръжка през 2024 година ", се споделя в изказването.
 
В документа се разказват параметрите на тази помощ - страните от НАТО ще закупят 1000 ракети " Patriot " за подсилване на личните си и украинските системи за противовъздушна защита.
 
 Свръхмодерната Противовъздушна отбрана система Skynex Свръхмодерната Противовъздушна отбрана система Skynex Източник: Rheinmetall
Припомня се, че Германия към този момент е доставила на Киев системи " Patriot " и " Skynex ", както и муниции за системите за противовъздушна защита IRIS-T, както и че Англия е в развой на доставка на Киев на 200 ракети за системи за противовъздушна защита.
 
 Германските Противовъздушна отбрана комплекси IRIS-T Германските Противовъздушна отбрана комплекси IRIS-T Източник: Telegram
Говорейки за нуждата от подсилване на украинската система за противовъздушна защита и желанието да се достави на Киев повече оръжия, страните от НАТО осъдиха съветските удари против Украйна, за които " се правят благодарение на балистични ракети от Северна Корея и дронове от Иран ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР