Северноатлантическият алианс активно се опитва да разположи своите сили и

...
Северноатлантическият алианс активно се опитва да разположи своите сили и
Коментари Харесай

Руското МО заяви, че военните биологични дейности на САЩ набират скорост

Северноатлантическият алианс интензивно се пробва да разположи своите сили и инфраструктура в Азиатско-тихоокеанския район, по-специално военно-биологичните действия на Съединени американски щати набират скорост, сподели заместник-министърът на защитата на Руската федерация Александър Фомин, оповестиха съветски медии.

„ Напоследък се вършат дейни опити за разрастване на силовия капацитет на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район. Под предлог за " неделимостта на сигурността на евроатлантическия и индо-тихоокеанския район " западните страни в действителност разполагат техните сили и инфраструктура тук “, сподели Фомин, говорейки в четвъртък на 10-ата среща на ADMM Plus, която се организира в Джакарта.

Той акцентира, че „ набира скорост военно-биологичната активност на Съединени американски щати, в границите на която е разгърната цяла мрежа от лаборатории в редица страни от Азиатско-тихоокеанския район “.

„ Подобни американски лаборатории в Украйна действаха благодарение на тези европейски страни, които през днешния ден се стремят да се причислят към механизмите на АСЕАН плюс “, разяснява още Фомин.

„ Отбелязваме опитите на Вашингтон и техните съдружници да употребяват проблемите на изменението на климата и изключителните обстановки за осъществяване на по този начин наречените филантропични интервенции “, съобщи Фомин.

Заместник-министърът на защитата на Руската федерация също акцентира, че „ активността на Англия, Франция, Германия, Холандия и Италия, членове на НАТО, способства за милитаризацията на Азиатско-тихоокеанския район и предизвика конкуренция във въоръжаването “.

„ Тези страни уголемяват наличието на своите военноморски и военновъздушни сили тук, усилват редовността и мащаба на многостранните военни учения. По време на маневрите се създават сюжети за въздържане и противопоставяне. В същото време няма действителни военни закани за сигурността на тези европейски страни “, добави Фомин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР