Северна Корея ще започне военен удар незабавно в отговор на

...
Северна Корея ще започне военен удар незабавно в отговор на
Коментари Харесай

Северна Корея обеща военен удар в случай на дори лека провокация

Северна Корея ще стартира боен удар неотложно в отговор на всяка провокация. Това съобщи Ким Йо Чен, сестрата и основен съдружник на водача Ким Чен Ун в неделя, съобщи " Ройтерс ".

Изявлението идва на фона на изстреляни артилерийски снаряди от КНДР покрай границата си с Юга за трети следващ ден.

Армията на Южна Корея твърди, че Северът е изстрелял повече от 60 артилерийски снаряда в събота покрай тяхната противоречива морска граница. По данни на армията в неделя са изстреляни още към 90 снаряда.

Севернокорейската войска обаче съобщи, че тези дейности не съставляват опасност за Юга, защото учението за пукотевица е извършено паралелно на границата.
 КНДР организира военни учения до границата с Южна Корея
КНДР организира военни учения до границата с Южна Корея

За Сеул това е рискова провокация

" За следващ път разяснявам, че предпазителят на спусъка на Корейската национална войска (КНА) към този момент беше плъзнат ", сподели Ким Йо Чен в изказване, публикувано от страната осведомителна организация KCNA.

КНА ще стартира неотложен боен удар, в случай че врагът направи даже лека провокация, зарече се Ким.

Въпреки че Южна Корея организира лични противопожарни учения в морето в петък в отговор на артилерийските снаряди, южнокорейската осведомителна организация Yonhap съобщи, че няма проект за това след събитията в събота.

Ученията от двете страни на границата в петък наложиха предупреждения за жителите на южнокорейските гранични острови да потърсят прикритие в бомбоубежища, макар че няма известия за секване на снаряди по морската граница.

В изказването Ким отхвърли артилерийския обстрел в събота и сподели, че Северът е взривил експлозиви като лъжлива тактичност.

Армията на Южна Корея отхвърли изказването на Ким като психическа война на ниско равнище, призовавайки Северна Корея да приключи военната активност, която покачва напрежението покрай границата.
 Южна Корея изтегля остров на север поради огън в морето
Южна Корея изтегля остров на север поради огън в морето

Островът се намира покрай Северна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР