Северна Корея призова ООН да настоява за спиране на съвместните

...
Северна Корея призова ООН да настоява за спиране на съвместните
Коментари Харесай

Пхенян зове ООН да спре провокациите на САЩ и Южна Корея

Северна Корея прикани Организация на обединените нации да упорства за прекъсване на взаимните военни учения на Сеул и Вашингтон, оповестява " Франс прес ".

Заместник-министърът на външните работи на КНДР Ким Сон-гьон предизвести, че ученията и реториката на съдружниците са довели до  " извънредно рисково равнище ".

Организация на обединените нации и интернационалната общественост ще би трябвало уверено да призоват Съединени американски щати и Южна Корея незабавно да прекратят провокативните си изявления и взаимните си военни учения, настоя той.

Изявлението идва, откакто в петък публични лица от Сеул и Вашингтон оповестиха огромни военни учения, които ще продължат повече от 10 дни - от 13 до 23 март.

Въпреки че Съединени американски щати и Южна Корея разясниха, че ученията са отбранителни, Пхенян ги смята за подготовка за инвазия.

Освен това Сеул и Вашингтон организираха и комбинирано въздушно обучение с американски бомбардировач с отдалечен обхват на деяние и южнокорейски изтребител, като това беше последната от поредицата им взаимни маневри през последните седмици.

" Безотговорните дейности "  на съдружниците единствено ще доведат районната обстановка " до доста сериозна и неконтролируема фаза ", предизвести Ким.

КНДР упрекна Вашингтон за срив на интернационалните системи за надзор на въоръженията и акцентира, че ядрените оръжия на Пхенян са " най-сигурният метод " за гарантиране на салдото на силите в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР