Северна Корея поиска оттеглянето на държавния секретар на САЩ Майк

...
Северна Корея поиска оттеглянето на държавния секретар на САЩ Майк
Коментари Харесай

Северна Корея иска Помпео да не е част от ядрените преговори

Северна Корея изиска отдръпването на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео от нуклеарни договаряния сред Пхенян и Вашингтон, съобщи БГНЕС.
" Страхувам се, че в случай че Помпео още веднъж се включи в договарянията, те ще се заплетат, " сподели Куон Цзон Гун, общоприет шеф на Департамента по американските въпроси в Министерството на външните работи на Северна Корея. " Ето за какво, даже при положение на вероятно обновяване на разговора със Съединени американски щати, бих желал нашият сътрудник за разговор да не е Помпео, а... (друг) човек, който е по-внимателен и узрял за другарство с нас ", добави той.
Коментарите бяха оповестени няколко часа откакто Пхенян разгласи тестването на ново тактическо оръжие с " мощна бойна глава " - първият сходен тест, откогато договарянията с Вашингтон стопираха да вървят.
Гун предизвести, че в случай че Съединени американски щати не " се отърват от първопричината ", предиздвикала страната му да има нуклеарни оръжия, " никой не може да предскаже обстановката на Корейския полуостров ". Но той добави, че е " благополучен ", че севернокорейският водач Ким Чен Ун и американският президент Доналд Тръмп остават в " положителни връзки, както нормално ", макар спирането на нуклеарните договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР