Северна Корея отново провокира света с ракетно изпитание. Едва ли

...
Северна Корея отново провокира света с ракетно изпитание. Едва ли
Коментари Харесай

Пхенян пусна нова ракета на националния празник на САЩ

Северна Корея още веднъж предизвика света с ракетно тестване. Едва ли е инцидентно, че то бе осъществено тъкмо точно на националния празник на Съединени американски щати – 4 юли. Пхенян изстреля балистична ракета със междинен обхват към Японско море, предадоха международните организации, като се позоваха на японски и южнокорейски публични източници. След 40 минути полет (над 900 км), ракетата е паднала, евентуално във водите на изключителната икономическа зона на Япония, заяви основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, съобщи бТВ.

Поредната провокация от страна на Пхенян провокира отрицателни реакции във Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува в профила си в Twitter севернокорейския водач Ким Чен Ун с думите " Това момче няма ли нещо по-добро за извършване? ". Той изрази вяра, че Китай ще накара Северна Корея да приключи това безумство един път вечно.

Японският министър председател Шиндзо Абе на собствен ред сподели, че новото ракетно тестване демонстрира, че опасността от страна на Северна Корея нараства от ден на ден. Той акцентира, че ще повдигне тематиката пред президентите на Китай и Русия Си Цзинпин и Владимир Путин в Хамбург, където на 7 и 8 юли следва среща на Г-20. На този декор от КНДР разясниха, че тестването е било сполучливо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР