Северна Корея определи неуспешния си опит от миналия месец да

...
Северна Корея определи неуспешния си опит от миналия месец да
Коментари Харесай

Северна Корея определи неуспешния опит за изстрелване на военен сателит като сериозна грешка

Северна Корея дефинира несполучливия си опит от предишния месец да изстреля боен спътник като " сериозна неточност ", съобщи Ройтерс.

В петък и събота се е провело разширено съвещание на Централния комитет на Корейската трудова партия, на което е било разпредено да се проучват аргументите за неуспеха и в най-кратки периоди да се приготви ново изстрелване на военния разследващ спътник, заяви севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА.

Лицата, виновни за неуспеха, са били подложени на " тежки рецензии ".

След отделянето на първата степен на ракетата притежател е зародил проблем с мотора, заради което тя е паднала в Жълто море, съобщи Пхенян в края на май, напомня Ройтерс.  

На последното партийно съвещание севернокорейските управляващи са се зарекли, че ще развият нуклеарния потенциал на страната и ще засилят солидарността си с други страни, които се опълчват на " тактиката на Съединени американски щати за международно владичество ".

Делегатите са  обсъдили и въпроса за обезпечаването на продоволствена самодостатъчност посредством увеличение на селскостопанската продукция и реализиране на годишната цел за произвеждане на зърно.

По-рано тази година южнокорейското министерство на националното обединяване сподели, че обстановката с храните в Северна Корея " наподобява се е влошила ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР