Северна Корея обяви в събота, че цели да постигне равновесие

...
Северна Корея обяви в събота, че цели да постигне равновесие
Коментари Харесай

Северна Корея обяви, че цели "равновесие" на военна сила със САЩ

Северна Корея разгласи в събота, че цели да реализира " равновесие " на военна мощ със Съединените щати,, оповестява организация " Ройтерс " като се базира на изказване на водача, представен от севернокорейската държавна осведомителна организация KCNA.

Само преди ден Съединени американски щати предизвестиха, че търпението им за дипломация се изчерпва бързо откакто Пхенян изстреля ракета над Япония за повторно в границите на един месец.

" Нашата последна цел е да се установим равновесие на действителна мощ със Съединени американски щати и да накараме американските управници да не се осмеляват да приказват за военно позволение на спора ", сподели водачът на Северна Корея Ким Чен Ун. Ким беше показан – заобиколен от няколко чиновници, до момента в който следят по какъв начин ракетата излетява. Снимките рзпространени още веднъж държавната организация.

" Бойната успеваемост и надеждността на ракетата Hwasong-12 бяха изцяло тествани ", сподели още президента, представен от KCNA. Ким добави, че задачата на Северна Корея да реализира нуклеарната си стратегия е " съвсем приключена ".

През години Северна Корея изстреля десетки ракети под управлението на Ким. Така страната форсира оръжейната си стратегия, която цел е да разреши на Северна Корея да доближи територията на Съединените щати с мощна нуклеарна ракета.

След последното изстрелване на ракети в петък съветникът по националната сигурност на Белия дом Х.Р. Макмастър съобщи, че Съединените щати бързо губят самообладание поради стратегиите на Северна Корея за противоракетна и нуклеарна стратегия.

" За тези, които разясняват неналичието на военна алтернатива, има боен вид ", сподели той, като добави, че пожеланият избор на администрацията на Тръмп не е този.

Също в петък Съветът за сигурност на Съединени американски щати осъди " мощно провокативното " изстрелване на ракети от Северна Корея.

Щатите към този момент стегнаха глобите против Северна Корея в отговор на теста за нуклеарна бомба на 3 септември, налагайки възбрана на износа на текстил в Северна Корея и ограничение на вноса на недопечен петрол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР