Северна Корея никога няма да се откаже напълно от ядрените

...
Северна Корея никога няма да се откаже напълно от ядрените
Коментари Харесай

Пхенян никога няма да се откаже от ядрените оръжия, предупреди избягал дипломат на КНДР

Северна Корея в никакъв случай няма да се откаже изцяло от нуклеарните си оръжия .

Това съобщи Тай Йонг-Хо преди историческата среща сред водача на КНДР Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сингапур на 12 юни, осведоми Агенция Франс Прес.

Преди да избяга Тай Йонг-Хо беше заместител на посланика на КНДР във Англия.

Настоящото дипломатическо разведряване и провеждащите се договаряния няма да доведат до " откровено и цялостно разоръжаване " , а до " понижена севернокорейска нуклеарна опасност ", сподели Тай Йонг-Хо, който избяга през август 2016 година

" В последна сметка КНДР ще остане " нуклеарна мощ, представяна като неядрена страна ", разясни той пред южнокорейската новинарска организация Newsis.

Според него КНДР ще твърди, че процесът по нуклеарно разоръжаване ще докара до срутване на страната и ще се опълчи на необратимо нуклеарно разоръжаване.

Пхенян желае да се подсигурява " безспорната власт " на Ким и обичайният модел на унаследяване, добави някогашният посланик и разясни, че страната ще се опълчи на инспекции, защото " ще бъдат възприети като развой, който визира безспорната власт на Ким Чен-ун пред очите на елементарните севернокорейци и елити ".

 Информацията е по-опасна от заканите на Съединени американски щати, поучава избягал от КНДР посланик
Информацията е по-опасна от заканите на Съединени американски щати, поучава избягал от КНДР посланик

Тай Йонг-Хо бе заместител на посланика на Северна Корея във Англия

По думите му множеството хора би трябвало да схванат, че КНДР обезверено се нуждае от нуклеарната си стратегия повече от всичко друго.

Тай Йонг-Хо е на мнение, че неочакваната смяна в държанието на Пхенян евентуално е обвързвана с интернационалните наказания и напън , които директно засягат елементарните жители на КНДР.

 Високопоставен посланик на КНДР избягал от посолството в Лондон
Високопоставен посланик на КНДР избягал от посолството в Лондон

Това е първият случай с избягал посланик

" Северна Корея не планува унищожителната мощ на тези наказания. Тези наказания заплашват прехраната на милиони севернокорейци. Но Пхенян е прочут в историята с оферти, които в последна сметка не водят до нищо. Дипломацията на КНДР постоянно е била повтаряне от неотстъпчивост и помиряване ", предизвести севернокореецът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР