Северна Корея е във фаза на провокация, заяви държавният секретар

...
Северна Корея е във фаза на провокация, заяви държавният секретар
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ: Северна Корея е във фаза на провокация

Северна Корея е във " фаза на провокация ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Франс прес.

Блинкън сподели това, откакто затворената комунистическа страна организира напоследък поредност ракетни тествания. Държавният секретар на Съединени американски щати приказва след среща на Хавайските острови с министрите на външните работи на Южна Корея и Япония - американски съдружници в района.

Тримата дефинираха осъществените от началото на годината от Пхенян седем ракетни опита като дестабилизиращи и потвърдиха, че страните им са единни пред севернокорейската опасност. Северна Корея " би трябвало да приключи противозаконните си действия и да стартира разговор ", приканиха те в взаимно изказване. Вашингтон, Токио и Сеул подчертаха, че " нямат никакви враждебни планове " към Пхенян и не престават да са за договаряния " без предварителни условия ".

На конференция след срещата в Хонолулу Блинкън регистрира, че Северна Корея е във " фаза на провокация ". " Продължаваме да търсим способи тя да бъде държана виновна " за своите дейности, добави той и напомни, че Съединените щати са наложили неотдавна наказания на осем индивида и организации, свързани с режима на Ким Чен-ун.

" Съединени американски щати и техните съдружници са срещу предприемането на едностранни дейности в Азиатско-Тихоокеанския район и приканват за мир и непоклатимост в Тайванския пролив ", сподели още Блинкън, представен от ТАСС.

Той съобщи това в отговор на журналистически въпрос по какъв начин трите съюзнически страни ще координират своя метод към Китай.

Държавният секретар на Съединени американски щати се отби на Хавайските острови за диалозите си с външните министри на Япония и Южна Корея на връщане от обиколка в региона на Тихия океан, отбелязва Агенция Франс Прес.

В петък в Мелбърн Блинкън се срещна с първите дипломати на останалите страни от разговора за сигурност КУАД (QUAD) - Индия, Австралия и още веднъж Япония. Новият четиристранен съюз има за цел да противодейства на възходящото въздействие на Китай в Азиатско-Тихоокеанския район, отбелязва още Агенция Франс Прес.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати бе във Фиджи за среща с водачите на тихоокеански островни страни, където Вашингтон се бори за въздействие с Пекин.

Междувременно Белият дом разгласява преди два дни американска тактика за Индийско-Тихоокеанския район. В документа се акцентира, че този район е от главно значение за американските ползи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР