Северна Корея е изстреляла най-малко две балистични ракети с малък

...
Северна Корея е изстреляла най-малко две балистични ракети с малък
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла поне две балистични ракети

Северна Корея е изстреляла минимум две балистични ракети с дребен обхват през днешния ден. Това споделиха от японските медии и от южнокорейската войска , оповестява " Ройтерс ".

Това е станало часове откакто. Изстрелването идва на фона на привършването на 11-дневните комбинирани военни учения, които Южна Корея и Съединените щати организираха. Припомняме, че Пхенян осъди взаимните военни дейности.

" Нашите военни ускориха наблюдението и бдителността в подготовка за спомагателни провокации и поддържат цялостна подготвеност посредством тясно съдействие сред Корея и Съединените щати ", се споделя в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Бомбардировачите B-1B организираха обособени въздушни учения с военни самолети от Южна Корея и Япония по-рано през днешния ден.
 Северна Корея дрънка ракети против Запада
Северна Корея дрънка ракети против Запада

Ескалация на напрежението

Балистичните ракети на Северна Корея са неразрешени от резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации . На страната са наложени строги наказания поради това.

Съединени американски щати са загрижени, че договарянията за оръжия сред Русия и Северна Корея напредват интензивно, сподели представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби на брифинг през днешния ден. Той означи, че всяка оръжейна договорка би нарушила глобите.

Япония, Съединени американски щати и Южна Корея възнамеряват да приготвят система за предизвестие за ракети от Северна Корея в действително време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР