Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в морето край

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в морето край
Коментари Харесай

КНДР е изстреляла две крилати ракети, след пристигането на американска ядрена подводница в Южна Корея

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в морето край източното си крайбрежие на 24 юли, заяви южнокорейската войска, часове откакто американска нуклеарна подводница дойде във военноморска база в Южна Корея, предава Reuters .

Министерството на защитата на Япония също е съобщило за изстрелването на това, което съгласно тях може да е балистична ракета от Северна Корея. Японските медии са декларирали, че може да са изстреляни голям брой ракети, цитирайки японски държавен източник.

Докладите идват на фона на нарасналото напрежение на Корейския полуостров, до момента в който Южна Корея и Съединените щати подхващат стъпки за повишение на военната подготвеност против оръжейната стратегия на Северна Корея с разполагането на стратегически военни активи на Съединени американски щати.

Северна Корея реагира яростно, заявявайки, че сходно разполагане може да изпълни критериите за потребление на нуклеарни оръжия.

По-рано нуклеарна американска подводница навлезе във военноморска база в южния корейски остров Джеджу, с цел да зареди военни доставки по време на неуточнена оперативна задача, са съобщили от военноморския флот на Южна Корея.

Предните дни Северна Корея е изстреляла бараж от крилати ракети в морето край западното си крайбрежие.

Миналата седмица Северна Корея проведе проби на балистични ракети, откакто американска подводница с нуклеарно оръжие дойде в южнокорейско пристанище, за първи път от 80-те години на предишния век.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР