Северна Корея днес призова за разпускане на ръководените от САЩ

...
Северна Корея днес призова за разпускане на ръководените от САЩ
Коментари Харесай

Пхенян иска разпускане на силите на ООН на Корейския полуостров

Северна Корея през днешния ден прикани за разформироване на ръководените от Съединени американски щати сили на Организация на обединените нации на полуострова, като ги назова " противозаконна военна организация " поради среща в Южна Корея на членуващите в тях страни, планувана за по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната новинарска организация на Севера КЦНА.

Ръководеното от Съединени американски щати Командване на Обединените народи (КООН) е формирано от многонационални военни сили и надзирава мощно укрепената демилитаризирана зона (ДМЗ) сред двете Кореи, които официално към момента са в положение на война, оповестяват БНР и Българска телеграфна агенция.

През предходната седмица министерството на защитата в Сеул съобщи, че началници на защитата на Южна Корея и Съединени американски щати, дружно с представители на държавите-членки на КООН, ще се срещнат на следващия ден в южнокорейската столица, с цел да призоват Пхенян да приключи противозаконните си дейности и да стартира да ползва резолюциите на Организация на обединените нации в областта на сигурността.

В известието на КЦТА, представено от Института за разоръжаване и мир на министерството на външните работи на Северна Корея, също по този начин се насочат рецензии против взаимната декларация по отношение на непредвидени условия на Корейския полуостров, която се чака да бъде призната на срещата.

Критиките от страна на Северна Корея идват ден откакто министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се срещна в Сеул с южнокорейския си сътрудник Шин Уон-сик и японския министър на защитата Минору Кихара.

Те се споразумяха да този декември да стартират, както бе планувано, продан на данни в действително време за севернокорейските изстрелвания на ракети и осъдиха възходящото военно съдействие сред Северна Корея и Русия, наричайки го нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР