Севастопол. Фрегатата от руския Черноморски флот Адмирал Есен“ е проследила

...
Севастопол. Фрегатата от руския Черноморски флот Адмирал Есен“ е проследила
Коментари Харесай

РИА Новости: Руска фрегата е следила американска подводница в Средиземно море

Севастопол. Фрегатата от съветския Черноморски флот „ Адмирал Есен “ е проследила и съпровождала американска подводница вид „ Охайо “ по време на последния си поход в Средиземно море, написа „ Известия “, като се базира на Главното командване на съветския Военноморски флот (ВМФ), предава РИА Новости .
По данните на изданието, преследването се е случило през април т.г. и е траяло повече от два часа. Екипажът на фрегатата е записал главните параметри на подводницата, които ще бъдат разшифровани и добавени към акустическия портрет на американския кораб.
По-рано бе обявено, че „ Адмирал Есен “ се е отправил в Средиземно море през март и се е върнал въз основата в Севастопол в края на юни. Както означиха от пресслужбата на Черноморския флот, по време на похода екипажът е провел разнообразни учения по водене на пердах като индивидуален транспортен съд, осъществяване на артилерийски стрелби по надводни и въздушни цели в състава на формация кораби и е отработвал задания за битка с подводници.
РИА Новости отбелязва, че „ Адмирал Есен “ е вторият стражеви транспортен съд план 11356 (първият е „ Адмирал Григорович “). Той е назван в чест на адмирал Николай Отович декор Есен, който командва Балтийския флот на Русия при започване на XX век. Корабите от тази серия имат водоизместимост към четири хиляди тона, скорост – 30 възела и самостоятелност на плаването – 30 дни.
„ Адмирал Есен “ е въоръжен с крилати ракети „ Калибър “, ракетни системи за самозащита „ Штиль-1 “, артилерийски установки с диаметър 100 мм, зенитна артилерия и реактивна бомбова установка.
Подводницата клас „ Охайо “ е оборудвана със 150 тактически ракети „ Томахоук “ и се счита за една от най-големите в света.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР