Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун отхвърли предложението на

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун отхвърли предложението на
Коментари Харесай

Северна Корея отхвърли сделка със Сеул

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен Ун отхвърли предлагането на Южна Корея за стопански изгоди от Сеул за Пхенян в подмяна на стъпки за нуклеарно разоръжаване. В типичния си жанр Ким Йо Чен назова офертата " върхът на парадокса ".

В изказването си този петък тя сложи под подозрение искреността на устрема на Южна Корея за възстановяване на двустранните връзки, като в това време насочи рецензии към военните учения на Сеул със Съединените щати. Ким Йо Чен подлага на критика южната съседка и за неспособността ѝ да ограничи деятелите да пускат през границата пропагандни листовки и други предмети, ориентирани против режима в Пхенян.

През май тази година южнокорейският президент Юн Сук-йол съобщи, че Сеул е " подготвен да работи с интернационалната общественост, с цел да показа самоуверен проект, който доста ще укрепи стопанската система на Северна Корея и ще усъвършенства качеството на живот на нейния народ ". По време на стотния си ден на поста в сряда Юн още веднъж акцентира желанието си да даде поетапна икономическа помощ на Пхенян, в случай че той приключи създаването на нуклеарни оръжия и стартира денуклеаризация.

" За да си помислим, че проектът за замяна на " икономическо съдействие " за нашата чест, нашите нуклеарни оръжия, е огромната фантазия, вяра и проект на Юн, ние осъзнахме, че той в действителност е с детинско държание “, съобщи Ким Йо Чен в изказването си, оповестено от формалната Корейска централна осведомителна организация. " Тъй като неговият " самоуверен проект " не работи, ние ясно заявяваме, че няма да седнем лице в лице с него ", добави тя.

Коментарите на Ким Йо Чен идват в миг, в който Съединени американски щати и Южна Корея не престават да предизвестяват, че Пхенян се готви да организира седмия си нуклеарен тест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР