Сертификат за ваксинация няма как да бъде издаден, ако не

...
Сертификат за ваксинация няма как да бъде издаден, ако не
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Документ за ваксинация само след втората доза

Сертификат за имунизация няма по какъв начин да бъде публикуван, в случай че не е сложена втората доза на имунизацията. Това изясни пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Рискът е толкоз дребен, че във всички случаи си заслужава да приключим имунизацията и да знаем, че имаме тази оптималната отбрана, която обезпечава имунизацията. Тогава ще получим и документ, на който нормално хората държат - документ за имунизация. Няма по какъв начин да се издаде документ, че си имунизиран, в случай че не е приключена имунизацията. За приключена имунизация се смята тази, която е спазила схемата на производителя - в тази ситуация 2 дози “.

Доцент Кунчев сподели, че още няма ясна тенденция дали да се сложи втора доза от Оксфордския препарат или от друга ваксина.

А във връзка рекомендацията на Европейската организация на медикаментите имунизацията на „ АстраЗенека “ да се ползва с „ нараснало внимание “, доцент Кунчев сподели:

„ Повишено внимание би трябвало да има при дами под 30 години с наднормено тегло, тежки пушачки и приемащи контрацептиви. Ето това е групата, при която може да чакаме относително по-високо равнище. И това по-високо равнище на риск е 2-3 случая на 1 милион.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР