Серийното производство на собствени самолети за нуждите на руския флот

...
Серийното производство на собствени самолети за нуждите на руския флот
Коментари Харесай

На Русия ще й трябват от 3 до 5 години, за да започне серийно производство на самолети

Серийното произвеждане на лични самолети за потребностите на съветския флот може да отнеме от три до пет години, съобщи вицепремиерът Юрий Борисов.

„ Трябва да работим интензивно от три до пет години, с цел да влезем в серийно произвеждане на нужния брой самолети от разнообразни класове “, сподели Борисов в изявление за телевизия.

Според него управляващите се надяват, че от 2023 година ще стартира производството на самолети Sukhoi Superjet New от напълно вътрешни съставни елементи, в това число моторите PD-8, в размер от към 20 броя годишно.

" През 2024 година се надяваме да получим първите шест машини (МС-21 - ИФ) чисто битови, с мотори ПД-14. Тогава ще умножим производството ", означи вицепремиерът.



" Забравихме и за районните самолети - Ил-114, Байкал, Л-410, Ил-610. По пътя има необятна гама от самолети, които ще обезпечат нова транспортна логистика ", сподели още Борисов.



Отговаряйки на въпрос за продължение на съдействието на съветските самолетни компании с Boeing и Airbus, вицепремиерът означи, че не чака скорошно унищожаване на глобите. " Това евентуално е за дълго време, само че мисля, че до известна степен връзките ще бъдат възобновени. Знаете, че Boeing и Airbus също зависят от доставката на нашия исполин. По един или различен метод към момента е невероятно да се пресечен на 100% връзките “, сподели Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР