Серията Picanto от Kia бе обстойно преработена и значително подобрена

...
Серията Picanto от Kia бе обстойно преработена и значително подобрена
Коментари Харесай

Kia Picanto GT-Line – един интересен спортен градски автомобил

Серията Picanto от Kia бе обширно модифицирана и доста усъвършенствана за моделната година 2021. Спортният Picanto GT Line е с по-ъгловат външен тип с яки брони и по-силен 1,2-литров 62 кВт/84 к.с. четирицилиндров бензинов мотор, доставящ доста наслаждение от шофирането даже без турбо.

Третото потомство на базовия модел на марката в този момент наподобява по-широко и едро от преди. Градският автомобил с пет порти с всепризнато забавен дизайн е един от най-просторните коли в своя клас. Колата предлага пет места - обилно оразмерени начело, само че пространството в средата на задната седалка е малко тясно. Градският спортяга предлага и място от 255 литра за багаж, което може да се разшири до 1010 литра място за съхранението му с помощта на асиметрично разграничените, сгъваеми елементи на задната облегалка.

Висококачественият интериор е един от най-тихите в А-пазарния сегмент. Със своето пъргаво ръководство Picanto GT-Line (от 19 430 евро) предлага доста наслаждение от шофирането. Спортната топ версия освен е по-тясно основана на по-големите GT модели на Kia извън - 1,2-литровият бензинов мотор, който е ревизиран с нови системи за впръскване и интегрирано термично ръководство като при тях, дава отговор на стандарта за излъчвания Euro 6d, има мощ от 62 квт/84 к.с. и развива оптимален въртящ миг от 120 Нм. Това разрешава на градския автомобил да форсира до 100 км/ч за 12,5 секунди и да доближава оптималната скорост от 173 км/ч.

Със системата Eco-Dynamics start-stop, интегрирана като стандарт, разходът на гориво сспоред WLTP е 4,7 литра на 100 километра. Новата, автоматизирана ръчна трансмисия AMT с актуатори евентуално ще има сходна консумация, защото е основана на петстепенната ръчна трансмисия на Picanto и спрямо предходната четиристепенна автоматизирана трансмисия предлага по-добра спестовност на гориво.

Новата информационно-развлекателна система включва интерфейси за смарт телефон Android Auto и Apple CarPlay. По-големият сензорен екран е смесен с навигационната система (включително поддържана 7-годишна актуализация на картата). В допълнение към информацията в действително време, това разрешава продан на данни с автомобила посредством приложението за смарт телефон посредством онлайн услугите Kia UVO Connect. В допълнение, екранът на инструментите за наблюдаване е повишен до 4,2 инча.

Всяка линия съоръжение включва шест въздушни възглавници, датчик за здрач, бордови компютър, екран за външна температура, централно заключване, регулируеми по надолнище предни облегалки за глава и спомагателни елементи в цвета на купето.

GT-Line се предлага с хромирана линия под страничните прозорци, електрически сгъваеми външни огледала, въздушна възглавница за коленете от страната на лидера, седалки с висококачествена реплика на кожа, фарове за мъгла, LED задни светлини и дневни светлини и спортни брони.

Други опционални детайли за сигурност в пакета P7 са предизвестие за преден конфликт с различаване на пешеходци, интензивно предизвестие за овакантяване на лентата, предизвестие за отмалялост, помощник за промяна на лентата и предизвестие за напречен трафик откъм гърба.

Picanto е един от най-безопасните коли в своя клас и Kia акцентира качеството със 7-годишната си гаранция на производител. Няколко самостоятелни сравнителни изследвания удостоверяват - купувачите на Picanto получават доста коли за парите.

Спецификации: Kia Picanto GT Line 1.2:
Дължина / широчина / височина: 3.60 / 1.60 / 1.49 метра
Обем на багажника: 255 - 1 010 литра
Двигател: редови четирицилиндров
Работен размер: 1197 куб.см
Мощност: 62 кВт/84 к.с
Макс., въртящ миг: 120 Нм
Скоростна кутия: ръчна, 5-степенна
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 12,5 секунди
Максимална скорост: 173 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен: 4,8 - 4,6 литра/100 км
CO2 излъчвания: 109 - 103 г/км

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР