Серия от лъжи по темата за газопровода и азерския газ

...
Серия от лъжи по темата за газопровода и азерския газ
Коментари Харесай

Енергиен експерт видя серия лъжи за газопровода и азерския газ

Серия от неистини по тематиката за газопровода и азерския газ видя енергийният специалист и зам.-председател на АБВ Любомира Ганчева във вчерашната ревизия на премиера по напредъка на градежа на.

По думите й, нищо от изреченото там не дава отговор на истината. Колкото до оповестените периоди, те няма да бъдат спазени още веднъж и страната ни ще понесе тежки финансови наказания.

„ Няколко неистини бяха изречени в народен ефир от министър-председателя, а министърът на енергетиката предостатъчно суфлираше и кимаше с глава ", разяснява Ганчева, уверена, че газопроводът няма да бъде приключен в период. Ето причините й: " По анонса за идването на азерския газ - на процедура този газопровод няма да бъде приключен към 1 януари 2021 година Газопроводът започва 2009 година като предпочитан, за него България е получила средства от Европейска комисия. За целия си мандат Борисов не съумя да го осъществя. Според споразуменията ние трябваше още 2019 година да получаваме природен газ от Азербайджан, самоче сега не е конкретизирана цената “.

Любомира Ганчева заяви, че през днешния ден АБВ са входирали по Закона за достъп до социална информация запитване към БЕХ, който е притежател на българската част в присъединяване за построяването на газопровода за интерконектора с Гърция. Писмото е адресирано до изпълнителния шеф на БЕХ Жаклин Коен с копие до Министерски съвет и до представители на „ АЙ СИ ДЖИ БИ “ АД. С писмото си от АБВ питат дали е получено заявление от страна на изпълнителите за удължение на периода на строителство на газопровода IGB и в случай че има такова, в писмото се упорства за копие от това писмо. От АБВ желаят да научат дали има обновен график за осъществяване и внедряване в употреба на газопровода и упорстват да получат последния подобен документ.

АБВ упорства в това писмо още да разбере дали при удължение на периода ще се изплатят неустойки от страна на изпълнителите към „ АЙ СИ ДЖИ БИ “ АД и в случай че да, какви.

Административният съд излезе с дефинитивно решение и задължи „ Булгартрансгаз “ да отговорят на въпросите на партията след гърмежа на 300 метра газопровод край Петрич, заяви още Ганчева. Тя описа, че още през месец юли, незабавно след гърмежа на 300 метра газопровод край Петрич, АБВ са отправили няколко доста значими въпроса, измежду които по кое време за последно е правена оценка на положението на газопреносната мрежа в България и може ли да се види протокол от него. " Попитахме и какви са аргументите за повредата и какъв брой ще коства тя, както и има ли риск други сектори в страната по същия метод да станат жертви на гърмеж или някаква друга повреда ", добави Ганчева.

Макар че срокът за достъп до информация е две седмици, „ Булгартрансгаз “ ни дадоха отговор на четвъртата, означи тя. " Обжалвахме в Административния съд, до момента в който течеше процедурата, която беше спъвана, през октомври месец в Плевен се случи нов гърмеж на газопровод и този път имаше две жертви - служащи със съществени пострадвания. Оказахме се един неприятен оракул “, описа още зам.-председателят на АБВ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР