Серия нови протести започват жителите на Цалапица след убийството на

...
Серия нови протести започват жителите на Цалапица след убийството на
Коментари Харесай

Майката на убития Димитър от Цалапица: Тук се прикрива нещо, има голям чадър

Серия нови митинги стартират жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Трета седмица нито прокуратурата, нито полицията оповестяват информация дали главният обвинен за ликвидиране Рангел Бизюрев, за който има издадена заповед за европейски арест, е арестуван. Жителите на селото готвят огромен митинг и в София.

Майката на убития Атанаска Бакалова заяви в ефира на „ Здравей, България “, че Бизюрев е бил локализиран, само че към момента не е арестуван.

Тя разяснява и краткотрайното премахване на началника на Районното ръководство в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев. „ Не може да бъде краткотрайно отхвърлен. Защо се забави издирването на моя наследник, откакто беше подадена информация, че лицето Рангел Бизюрев го е търсел, с цел да го бие. Защо никой не го взе под внимание? На този стадий не мисля, че би трябвало да бъде краткотрайно отхвърлен “, уточни тя.

„ Тук се прикрива нещо, има огромен чадър. Защо на 26-и, когато са хванати, разпитани, получени самопризнания от единия близнак, те са пуснати след няколко дни “, попита Бакалова. По думите ѝ е имало прикриване на доказателства. „ С всеки един ден изгубвам вяра, че Рангел Бизюрев ще бъде хванат “, уточни още тя. Припомняме, че по случая бяха задържани Борислав и Валентин Динков за персонално укривателство на килъра.

„ Протестите ще продължат “, съобщи кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

По самодейност на новия шеф на ОДМВР-Пловдив в четвъртък ще бъде проведена необятна среща с популацията в читалището на селото.

„ Имам персоналното заричане от господин Начев, че в границите на месец ще има 24-часово полицейско наличие, което е към този момент факт, до изясняване на случая “, сподели той.

Утре ще се гледа делото на двамата близнаци, които ще изискат от съда да бъдат пуснати на независимост. За 12:30 ч е плануван митинг пред Съдебната палата в Пловдив. В събота жители излизат на митинг и в столицата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР