Сериозни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност

...
Сериозни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност
Коментари Харесай

Мошеници пробутвали сладки лакомства с изтекъл срок на годност

Сериозни количества стока с фалшифициран или изминал период на валидност са установени и конфискувани от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови произведения, ситуирани в Северната промишлена зона в Бургас. Проверката е осъществена от чиновници на отдел " Икономическа полиция " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Бургас, оповестиха от пресслужбата ѝ.     

При извършените процесуално-следствени дейности е открито съществуването на голям брой захарни, шоколадови и други произведения, на които е премахнат срокът на валидност на производителя и подложен нов от чиновници на бургаската компания. Иззети са печати, мастило, сензори и други принадлежности, употребявани за слагане на преправените периоди на валидност. Фабричните периоди се заличавали посредством заличаване с ацетонови разтвори или посредством слагане върху изтеклия период на валидност на стикер с фалшифициран подобен.
-->
В склада и магазина на компанията са установени големи количества стока с фалшифициран или изминал период на валидност – над 4 000 продукти с манипулиран период на годност  - шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа, желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други артикули, най-вече от турски производители. Открити са и над 16 000 произведения с изминал период на валидност, на които предстояло да бъда сложени нови периоди на валидност и да бъдат публикувани в комерсиалната мрежа. Същите са сложени под възбрана за реализация от страна на Българската организация по сигурност на храните и следва да бъдат унищожени.

Констатирано е, че на огромна част от стоката срокът на валидност е изминал преди повече от 5 години, като същата е предопределена най-вече за деца. При осъществена инспекция в търговски обекти на територията на Бургас в пет магазина от бургаска комерсиална верига са открити и иззети  горепосочените артикули с изминал период на валидност.

Образувано е досъдебно произвеждане под надзора и управлението на Бургаската районна прокуратура. Работата по случая продължава с осъществяване на нужния брой експертизи и определяне произхода и качеството на питателните артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР