Сериозна разлика в таксите, които ни взимат банките. Подготвят ново

...
Сериозна разлика в таксите, които ни взимат банките. Подготвят ново
Коментари Харесай

Сериозна разлика в таксите, които ни взимат банките


Сериозна разлика в таксите, които ни взимат банките. Подготвят ново нарастване на таксите от есента.
Ново покачване на таксите
от тази есен оповестиха някои банки. Поскъпват услуги като изтегляне и внасяне на пари, разкриване на разплащателна сметка или платежна сметка. Други банки следва да покачат таксите си от идващия месец. Данни на уебсайт за сравняване на банкови такси демонстрират съществени разлики в таксите, които взимат другите банки у нас. за разкриване на сметка таксите на
банките у нас варират от 0 лв. до 8 лв..
Сериозна разлика има и в сумите, които взимат от клиентите си за закриване на сметка – някой не събират такса за това, а други взимат по 10 лв., а една банка даже взима 14 лв.. За месечното обслужване на сметка банките събират от 0 лв. до 5,49 лв..
Редица банки към този момент оповестиха, че следва
ново повишение на таксите им. Така да вземем за пример Общинска банка покачва от 1 ноември таксата за разкриване на разплащателна сметка без издаване на дебитна карта към нея от 2 лв. на 3 лв.. С лев от горната страна ще коства и откриването й, в случай че има издадена карта и клиентите към този момент ще заплащат по 2 лв., вместо по 1 лев. Досега за разкриване на платежна сметка банката не взимаше такса, само че от 1 ноември ще събира по 2 лв., в случай че няма карта, и по 1 лв., в случай че има.
За изтегляне от банкомат на банката таксата
става 30 стотинки, а от подобен на друга банка – 1,50 лв.. Повишава се и таксата за внасяне на пари в брой, като за суми до 3000 лв. таксата става 1,50 лв. при 1 лв. до момента. Повече ще ви вземат и в случай че решите да теглите суми в брой от разплащателна сметка без карта, като таксата става 0,50% върху сумата, само че не по-малко от 5 лв.. Досега тя беше 0,45% върху сумата, само че най-малко 4 лв..

ОББ също подвига таксите за физически лица, само че от 15 ноември. Откриването на разплащателна сметка на гише в банката става 5 лв., в случай че не се издава дебитна карта към нея, при 2 лв. в този момент. За внасянето на суми
до 2000 лв. на каса банката ще взима по 2 лв..
Сега таксата е 1 лев такса за суми до 3000 лв.. Поскъпва и тегленето на пари от банкомат. Ако е на друга банка,  таксата става 1,30  лв., при  1,20 лева в този момент. По 1 лев ще взима  към този момент банката за инспекция на баланс по сметка, без значение дали го вършиме на банкомат на ОББ или на друга банка.

И “Уникредит Булбанк ” покачва някои такси за жители, само че от 18 октомври. В момента таксата за разкриване на разплащателна сметка е 8 лева, само че в случай че е с дебитна карта е единствено 2 лева От 18 октомври таксата става
8 лева без значение дали имате дебитна карта или не.
Нови такси вкарва и КВС от 15 ноември. По-скъпо ще коства тегленето на суми до 2000 лева в брой от жители на каса в офис на банката. В момента таксата е 0,5% от сумата, само че не по-малко от 6 лева А за суми над 2000 лева таксата е 0,7% върху горницата над 2000 лева След измененията без значение от размера на сумата таксата става 0,6%, само че не по-малко от 6 лева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР