Сериозен скандал разтресе Френската федерация по тенис. Изглежда, че в

...
Сериозен скандал разтресе Френската федерация по тенис. Изглежда, че в
Коментари Харесай

Корупция и присвояване на държавна собственост: Обвиненията към главата на френския тенис

Сериозен скандал разтресе Френската федерация по тенис. Изглежда, че в организацията царят голям набор от вълнения, а по тази причина алармират част от нейните ръководите, които непосредствено са се обърнали към Националната финансова прокуратура, тъй като подозират, че президентът Жил Моретон употребява федерацията, с цел да прави корупционна активност и да присвоява държавна благосъстоятелност.

Моретон е отпред на френския тенис от 2021-ва година насам и от този момент се следят редица странни феномени в организацията. Новият президент уволнява 130 от общо 400-те си чиновници, откогато стъпва в служба, а за съпоставяне неговият предходник Бернар Гуидичели има едвам малко над 30 направени рокади в екипа си за същия интервал от време. Още по-интересното е, че голяма част от тези съкращения се случват, до момента в който въпросните хора са били в болничен, което е безусловно неразрешено от закона.

Това основава подозрения, че Моретон постепенно си основава личен доближен кръг, чиято цел е само да злоупотребява с привилегиите си. Подалите жалбата разкриват, че във федерацията се следи напълно токсична работна среда, а техният началник редовно си разрешавал да ги унижава обществено и наскърбява, отказвайки всякаква опция за спор с него. 

Самото следствие занапред навлиза в ход и към момента не е ясно до какъв брой тези обвинявания дават отговор на истината, само че през последните години несъмнено френският тенис поизгуби от своя искра и сега 36-годишният Ришар Гаске е единственият представител на страната в топ 50 на ATP ранглистата, което е очевиден индикатор, че нещата не се развиват в позитивната посока.

Източник: RMC Sport

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР