Сериозен е проблемът с недостига на шофьори в градския транспорт

...
Сериозен е проблемът с недостига на шофьори в градския транспорт
Коментари Харесай

Варна е пред криза с градския транспорт, няма шофьори 


Сериозен е казусът с дефицита на водачи в градския превоз във Варна. Има заплаха след Нова година да се затрудни обслужването на линиите, защото в този момент не доближават 80 водачи, а след Нова година се пенсионират още 43-ма, които не са поискали да останат на работа. Това заяви Павлина Николова – ръководител на синдикалната конструкция на КНСБ в сдружението.

Тя осведоми, че заплатите би трябвало да се покачат най-малко с 300 лв., с цел да има интерес към работата, оповестява БНР.

КНСБ в морската столица взе участие в националния митинг на работещите в градския превоз, който упорства за още 37 милиона към държавния бюджет за идната година, с цел да се усилят заплатите с най-малко 20 %. „ С писмо поискахме позволение за митинга, който следва. Получихме позитивен отговор да сложим табели по рейсовете, само че господин Николай Антонов, изпълнителен шеф на „ Градски превоз “ във Варна, размишления и през днешния ден ми сподели да изчакаме. Протестът на КНСБ е в поддръжка на работещите хора! Ако тези средства не бъдат обезпечени, няма да останат служащи, които да обслужват градския превоз у нас “, уточни Николова.

Сред проблемите в бранша са неналичието на фрагменти, неналичието на равномерност на графиците и невъзможността за прилагане на отпуски и почивки. Това води до струпване на доста ексклузивен труд, както и отмалялост у водачите.

Причината за пропуснатите курсове на рейсове от градския превоз във Варна – проблем, за който неколкократно сме получавали сигнали от слушатели – е дефицитът на водачи. Те са изморени, разболяват се, вземат си болнични… А нови не идват, сподели още Павлина Николова. Шофьорите от градския превоз във Варна почиват единствено един ден, а на идващия са отново на работа, а това е извънредно тежко за тях, добави тя.

Основната заплата на лидер от градския превоз във Варна е 1 495 лв., а ваучерите са 200 лв.. Очакваме да се вдигне възнаграждението на водачите най-малко с 300 лв., с цел да станат те 1 800-1900 лв., и да дойдат нови, младежи, акцентира Николова.

Това са пари от държавния бюджет за идната година, ние не протестираме против общината, акцентира Николова.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР