Серина Уилямс официално обяви, че приключва професионалната си спортна кариера

...
Серина Уилямс официално обяви, че приключва професионалната си спортна кариера
Коментари Харесай

Серина Уилямс каза “край“, оттегля се от голямата сцена след US Open

Серина Уилямс публично разгласи, че завършва професионалната си спортна кариера след Откритото състезание на Съединени американски щати.
Прочетете още
Последният шампионат от Шлема за сезона започва на 29 август, като той ще е финален и за една от най-великите спортистки в историята въобще.

Освен това US Open ще е последният късмет на Серина да доближи рекордното достижението на Маргарет Корт от 24 трофеи в Шлема, което тя толкоз дълго преследваше, само че изгледите това да се случи не са огромни.

След миналогодишния " Уимбъдлън ", Серина прекара повече от година надалеч от корта, а новината за нейното отпадане идва часове, откакто тя реализира първата си победа от над 14 месеца насам, написа Dir.bg.

Малко над месец преди 41-ия си рожден ден, огромната шампионка употребява профила си в Инстагра, с цел да заяви новината.

Цялата истина за нейното отричане ще стане ясна с публикуването на септемврийския брой на списание " Vogue ", a с пост в обществените мрежи тенисистката единствено загатна защо става въпрос.

" Идва миг в живота, в който човек би трябвало да избере да продължи в друга посока. Този миг постоянно е сложен, когато обичаш нещо толкоз мощно.

За мен това е тенисът, само че в този момент противоположното преброяване стартира. Моят фокус към този момент е да бъда майка, както и да открия една нови и друга Серина. Сега обаче ще се насладя на идващите няколко седмици ".

Макар последните години след раждането на нейната щерка да не бяха измежду най-успешните за Серина на корта, в продължение на над 15 сезона тя брутално доминираше женския тенис.

Американката завоюва 23 трофеи от Шлема, четири златни олимпийски медала със сестра си Винъс, а общата й численост трофеи от равнище АТР е 73.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР