Сериалът Оби-Уан Кеноби на Disney+ е един от най-вълнуващите проекти

...
Сериалът Оби-Уан Кеноби на Disney+ е един от най-вълнуващите проекти
Коментари Харесай

Сериалът Оби-Уан Кеноби: Дарт Вейдър е по-жесток от всякога

Сериалът " Оби-Уан Кеноби " на Disney+ е един от най-вълнуващите планове по " Междузвездни войни " от години насам. Това значително е обвързвано със завръщането на Юън Макгрегър в ролята на титулярния джедай, с цел да свърже героя му след " Отмъщението на ситите " с овехтялата и състарена версия, изиграна от Алек Гинес в " Нова вяра ". Но огромна част е обвързвано и със завръщането на Дарт Вейдър, изигран от Хейдън Кристенсен, за първи път от десетилетия и, както се оказва, озвучен от паметния Джеймс Ърл Джоунс. Третият епизод на " Оби-Уан Кеноби " върна по отблъскващ и нечовечен метод падналия Анакин Скайуокър, само че сценарист на сериала разкри, че в началото е щял да бъде доста по-страшен.

В изявление за „ Vanity Fair “ сценаристът на " Оби-Уан Кеноби " Джоби Харолд съобщи, че изобразяването на Дарт Вейдър в сериала е било мощно въодушевено от появяването на героя в " Rogue One " от 2016 година В кулминационната точка на този филм Дарт Вейдър се появява от сенките и безмилостно раздира размирен боец, демонстрирайки сурова грубост, която оказа помощ да се върне първичният плашещ облик на героя. Харолд споделя, че Оби-Уан Кеноби в началото е трябвало да отиде по-далеч: „ От позиция на Вейдър, всички живеем със загатна за края на „ Rogue One “ и какъв брой ефикасен беше той. Беше доста удовлетворяващо да забележим по какъв начин Вейдър най-сетне се развихря в сходна поредност, тъй че искахме да се опитаме да го надминем, в случай че можехме. В един миг беше доста по-екстремно “.

В третия епизод на сериала ситският лорд обикаля по улиците на дребен град, преследвайки Оби-Уан Кеноби , като видимо убива инцидентно поданици на града. Изглежда, че Дарт Вейдър употребява същата техника за лов на джедаи, която поддържа Великият инквизитор (Рупърт Френд) в първия епизод, а точно просто да предизвиква колкото се може повече болежка и мъчения на почтени хора, с цел да накара джедаите да излязат от скривалищата си, с цел да ги защитят.

В кулминационната точка на третия епизод на " Оби-Уан Кеноби " Кеноби и някогашният му възпитаник вземат участие в нескончаем двубой със светлинни мечове, въпреки че е по-точно да се опише, че Вейдър бие майстора джедай като парцал. След като Юън Макгрегър непрестанно се пробва да избяга и се сблъсква с него още веднъж и още веднъж, Дарт Вейдър най-после го подвига във въздуха със Силата и го влачи през пламнал огън. Както Джоби Харолд продължава в изявлението, това е трябвало да показа чистия яд и желанието за възмездие у Дарт Вейдър след личните му пострадвания посредством лава на Мустафар в " Отмъщението на ситите ":

Изборът му разкрива характера и мъченията под него - породената болежка и правилото " око за око " във всичко това. Това е опция да се загатне нещо под маската. Вейдър не може да приказва за, знаете, възприятията си. Така че той би трябвало да бъде в деяние.

„ Оби-Уан Кеноби “ явно приготвя по-мрачна история от множеството от досегашните поредици на Disney+ " Междузвездни войни ". Той към този момент се занимава с отвличането на принцеса Лея в детска възраст и небрежното разтрошаване на нейния другар дроид, както и с това, че преследващите джедаи инквизитори свободно убиват и осакатяват почтени в гонене на обезверения, измъчен от посттравматично стресово разстройство Оби-Уан Кеноби. Очевидно обаче е можело да бъде доста по-страшно. Може би сценаристите на сериала са възнамерявали да покажат по какъв начин Дарт Вейдър образно изтезава цивилни или раздира живи тела със Силата, само че най-малко са посочили, че тази версия на героя е способна на това.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР