Сериалът Чернобил дойде, за да запълни празнината, която ни остана

...
Сериалът Чернобил дойде, за да запълни празнината, която ни остана
Коментари Харесай

''Чернобил'' манията след успеха на сериала: Факти, шеги, екскурзии

Сериалът " Чернобил " пристигна, с цел да запълни празнината, която ни остана след края на " Игра на тронове ". Само че се случи друго - мини-сериалът измести и безусловно, и преносно историята на Джордж Р.Р. Мартин.

Официално продукцията на HBO е телевизионният сериал с най-голям рейтинг в историята - 9,6 (към 6 юни) от 10 в платформата IMDB. 

Но всеки, който е гледал " Чернобил ", би ви споделил, че това е безусловно справедливо. Всяка от петте серии приковаваше към екрана, с цел да ни придвижи в една тягостна атмосфера на неизбежност, която беше пресъздадена по ужасяващо меродавен метод.

Сериалът стана мотив за яростни политически диспути в обществените мрежи, само че и доста хора научиха доста около вълнението към " Чернобил ". 

Легасов, Игнатенко, Счербина, Дятлов, Акимов, Топтунов, Фомин... тези имена към този момент не са непознати на елементарните фенове. Нещо повече! Има и meme-та по тематиката:

 Фейсбук / Чернобил | Chernobyl (TV Mini-Series)

Темата прочее е сложна за смешки и това също стана мотив за полемики, само че...

 Фейсбук / Чернобил | Chernobyl (TV Mini-Series)

Впрочем супер триумфът на сериала докара до 40% растеж на туризма в региона на повредата. Такива екскурзии за разрешени, въпреки и с голям брой рестрикции.

Екскурзията до Припят и Чернобил до неотдавна струваше 100 $, като включва посещаване на два жилището, детска градина, учебно заведение и други емблематични здания.

Единственото неразрешено място за посещаване в Припят е болничното заведение, която видяхме и в сериала. Именно там е оказана първа помощ на потърпевшите пожарникари, борили се с огъня от детонацията.

Техните облекла са в подземията на болничното заведение, а равнищата на радиация там е злокобно висока към момента.

Но да се върнем към сериала. Около него беше изработен опит да се завърти съвременен скандал. Британска сценаристка упрекна основателите му, че няма нито един цветнокож артист в " Чернобил ". Е...

Истината е, че в сериала има същински грешки. Като да вземем за пример модерната дограма в Припят (сериалът е сниман във Вилнюс), само че е класика, за която ще се приказва още дълго. 

Източник thumbnail: https://www.instagram.com/hbo/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР