Серхио Перес бе потвърден като победител в надпреварата за Гран

...
Серхио Перес бе потвърден като победител в надпреварата за Гран
Коментари Харесай

Серхио Перес бе наказан, но запазва победа си от Гран При на Сингапур

Серхио Перес бе доказан като победител в конкуренцията за Гран При на Сингапур във Формула 1, макар че получи наказване близо 3 часа след финала на надпреварата на „ Марина Бей “.

Мексиканецът бе глобен с 5 секунди, защото не съблюдава оптималната отдалеченост от 10 дължини по време на втория интервал с кола за сигурност малко след средата на дистанцията. За него това бе второ сходно нарушаване през днешния ден, откакто той направи същото и при първото излизане на автомобила за сигурност при започване на конкуренцията.
 Серхио Перес със страхотна победа в Сингапур, само че е заплашен от наказване Серхио Перес със страхотна победа в Сингапур, само че е заплашен от наказване
Тогава обаче той бе единствено предизвестен, а поради второто си нарушаване той получи глоба от 5 секунди, 2 наказателни точки и публично предизвестие. Въпреки тези санкции той резервира успеха си от „ Марина Бей “, защото Шарл Леклер приключи на 7.5 секунди зад него, а след наказването разликата сред двамата става 2.5 секунди.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР