Серхио Бускетс без никакво съмнение е един от най-великите футболисти

...
Серхио Бускетс без никакво съмнение е един от най-великите футболисти
Коментари Харесай

Барселона най-накрая започна да търси заместник на презрелия Бускетс

Серхио Бускетс без никакво подозрение е един от най-великите футболисти в новата история на Барселона, само че, както всяка хубава история, и тази има своя край. Шави и сътрудниците му от администрацията на „ Ноу Камп “ най-сетне са почнали да търсят непрекъснат заместител на 33-годишния отбранителен халф, съгласно Diario Sport.

Бускетс прекара цялата си кариера при „ каталунците “, с което разумно се подреди измежду най-титулуваните футболисти въобще в историята, само че през миналите 1-2 години е очевидно, че бележи сериозен декаданс в изявите си на терена. Той борави все по този начин ловко с топката, само че във фаза отбрана го виждаме да прави все по-малко уместни намеси, а това коства прекомерно доста точки на клуба.

Спортното радио счита, че измежду евентуалните заместници на легендата са Мартин Субименди от Реал Сосиедад, Орелиан Чуамени от Монако и Рубен Невеш от Уувърхамптън. И тримата биха паснали идеално в схемата на Барса сега, само че казусът е, че костват съществени пари.

Халфът на Сосиедад има откупна уговорка в размер на €60 млн., младият французин пък е в полезрението на Реал Мадрид и ПСЖ, което неизбежно ще увеличи съществено цената му, а Невеш се подвизава в британската Висша лига, където цените на надалеч по-посредствени играчи се поддържат изкуствено високи, с помощта на медиите.

За в този момент новата политика за привличане на хора с изтичащи договори дава резултат за „ каталунците “, само че с нея няма по какъв начин да се преследват нормалните високи цели в Примера Дивизион и Шампионската лига. Максимумът наподобява класиране в топ 4 и битка за Купата на краля. По тази причина е изключително значимо Барселона скоро да уреди финансите си до равнищата, в които още веднъж да притегля най-хубавите футболисти на пазара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР