Серхио Агуеро вкара първия си гол в английското футболно първенство

...
Серхио Агуеро вкара първия си гол в английското футболно първенство
Коментари Харесай

Манчестър Сити с нова убедителна победа в Англия

Серхио Агуеро вкара първия си гол в британското футболно състезание от 14 месеца, а водачът Манчестър Сити победи Фулъм с 3:0 в 28-ия кръг от Висшата лига. С триумфа възпитаниците на Хосеп Гуардиола събраха 71 точки и натрупаха задатък от 17 точки пред втория Манчестър Юнайтед, който обаче има и два мача по-малко.

Лондончани, които се нуждаеха от тъждество, с цел да се изкачат над зоната на изпадащите, удържаха противника през първото полувреме, само че рухнаха незабавно след почивката и получиха три безответни попадения за 14 минути. Защитникът Джон Стоунс откри с удар от близко след подаване на Жоао Кансело в 47-ата минута, а десетина минути по-късно Габриел Жезус удвои след неточност в защитата на противника. В 61-ата минута Серхио Агуеро осъществя от дузпа за нарушаване на Тосин Адарабиойо против Феран Торес в пеналта и прекъсна голова суша от 417 дни, с цел да запише 181-ия си гол с екипа на Сити. Фулъм остана с 26 точки на 18-ото място.

" Опитахме да затрудним най-хубавия тим в Европа и в нашата лига. Мисля, че успяхме значително, само че допуснахме леки голове след почивката. Поисках от момчетата да бъдат смели и да покажат какво могат. В дълги интервали успявахме, само че головете във вратата ни бяха в действителност доста глупави ",  разяснява мениджърът на Фулъм Скот Паркър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР