Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година

...
Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година
Коментари Харесай

Пугачов: Да си спомним за взривените сгради и жертвите в самата Русия - I част


Сергей Викторович Пугачов е роден на 4 февруари 1963 година в Кострома, Съюз на съветските социалистически републики, някогашен интернационален вложител, държавник, политик, френски жител от съветски генезис.

Доктор на техническите науки, автентичен член на Инженерната Академия, създател на три книги и голям брой научни публикации. От 1991 до 1994 година живее в Съединени американски щати, а от 1994 година – във Франция. Дълго време е един от петимата най-големи лобисти за Русия. Роднина на Елцин, точно Пугачов му показва Владимир Путин, с който има другарски връзки от началото на 90-те години.

През 2009 година изпада в недружелюбност, разгласен е за интернационално търсене с бюлетина от Интерпол. Обвинението е в корист с публични средства. Живее в Ница, Франция, откакто през 2009 година получава френско поданство.

Публикуваме изявлението на украинския публицист Дмитрий ГОРДОН с Пугачов. Превод - Таня Кольовска

.....................

Добър вечер, Сергей Викторович, макар че вечерта въобще не е добра... Радвам се, несъмнено, да ви видя и чуя, само че желая незабавно да ви запитам като човек, който дълги години е бил непосредствен другар с Владимир Путин: Моля ви, кажете какво се случва в този момент с него и до къде е подготвен да стигне той?

Добър вечер, въпреки всичко имам вяра, че е добра, тъй като си мисля, че всичко това ще свърши бързо и добре, без значение от настоящия миг. Няма безкръвни революции нито безкръвни войни, и в този момент Украйна пролива кръвта си и за нас, руснаците, тъй като за 20 години ние не можахме нищо да създадем. Другото, което желая да кажа е, че аз в никакъв случай не съм бил непосредствен с Путин, по-скоро бях индивидът, който му оказа помощ да стане президент, работили сме дружно, само че близки не сме били.

Но въпреки всичко вие го познавате добре.

Да, добре го познавам.

Кажете, за какво прави това – закононарушение, което може да се съпоставя с хитлеровските закононарушения и до къде е подготвен да стигне?

Преди да отговоря на този въпрос желая да се върнем 20 години обратно, да си спомним по какъв начин пристигна на власт. Днес някои си показват, че Путин е бил положително момченце, а по-късно нещо се случило – омагьосали са го, превъртял е или нещо друго. Не, не е по този начин, Путин пристигна на власт през 1999 година на фона на взривени здания в Русия, не в Украйна, не някъде другаде, не бяха взривени „ бандеровци и нацисти “, а руснаци. За тази история към този момент са написани книги и са снимани филми. Участвах в „ предизборната акция “ на Путин и желая да кажа нещо доста значимо: с цел да бъде определен на Путин не му се наложи да прави нищо, нито плакати, нито манифестации, нищо. Достатъчно беше заявката на Елцин: „ Изморих се, потеглям си “ и на фона на остарелия, болен Елцин идва един младеж, приказва сносно, шеф на ФСБ.

Да, малко се отронвам от сегашната обстановка, само че това е значимо – в случай че не разберем какво стана по това време, няма да разберем и какво се случва в този момент. Тогава Путин не изглеждаше като кагебеец, подобен, какъвто в този момент го виждат всички: „ аха, докарахте на власт човек на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “. Тогава го асоциираха повече с Анатолий Собчак (кметът на Санкт Петербуг), който също не е непогрешим, само че въпреки всичко бе демократичен човек, ярка, демократично настроена персона... Познавах го доста добре, в действителност той бе възможния предстоящ президент. Тогава всички виждаха Путин като най-близкия сподвижник на Собчак. И в този момент, когато показват някого, споделят: той бе сподвижник на Обама, да вземем за пример. Веднага ни излиза наяве кой е пред нас.

Така Путин бе определен без проблеми, без операции. Та тогава ние всички си мислехме, че терористи взривяват постройките, до Рязанския случай, когато Рушайло арестува сътрудници на ФСБ да слагат гърмежите, хексоген, който трансформира къщите на пух и прахуляк. Тогава Рушайло, който беше министър на вътрешните работи, оповестява на сътрудниците си, че са заловили хора на ФСБ, които са подготвяли взривяването на кооперация.

Преди това те бяха взривили здания в Москва, във Волгодон и...

Да, и се пробват да взривят жилищна постройка в Рязан. Годината е 1999, по това време Путин го боготворят, напряко песни пеят за него... Аз съм живял в Украйна, много време и мога да кажа, че Путин въобще не схваща тази страна, народа й. Така, да се върнем на основното: взривяват се жилищни блокове, умират хора. Днес към този момент знаем кой е правил това, по какъв начин го е правил. Това е била спецоперация на ФСБ по внедряването на президент на Руската Федерация. Така че ще повторя – на Путин не му трябваха плакати и манифестации и всичко това стана изцяло законно, в случай че не се занимаваме с „ дворцовите истории “ за това, по какъв начин става претендент за президент.

Второто, което се случва е „ Норд-Ост “. Това е към момента първия президентски мандат на Путин! Мнозина споделят: „ Той беше толкоз демократичен, толкоз благ до 2006 година, беше толкоз добър човек и нищо ужасно не се случи “. Но какво в действителност става? Върви мюзикъл „ Норд Ост “ в Театъра на Дубровка в Москва... Абубакар, коства ми се, 23 души взимат като заложници към хиляда индивида, от които 300 умират, а 600 са ранени. Това също беше спецоперация, в този момент към този момент всички го знаят. Спецоперация, с цел да се вдигне рейтинга на Путин.

А по-късно Беслан...

Да, само че какво става на Дубровка по време на представлението... Знам доста за това, тъй като съм разговарял с юристи на жертвите. Направо не можеш да повярваш, само че в Русия всичко е друго, живее се на правилото: „ Не дърпай дявола за опашката! “ или „ Да спи зло под камък “. Та значи уговорена е спецоперация с Абубакар – този влиза там, в театъра, взима заложниците, а след това идва Путин и ги освобождава, всички си отиват, Путин е победител и рейтингът му скача до звездите. Но какво в действителност се случва, министър на вътрешните работи към този момент е Борис Гризлов, а той не знае всички елементи на интервенцията, на милиционерската периодичност се чува всичко, Абубакар си приказва с някого – както по-късно стана ясно – със помощник на ФСБ и тоя му подрежда: „ Хайде, убий няколко индивида! “ Абубакар му дава отговор: „ Не сме се разбирали за това “. А от ФСБ му споделят: „ Действай, след това ще ти доплатим! “. Ето по какъв начин се развиват събитията.

Разбирате ли, Путин убива личните си жители. Да не приказваме за това, че по думите на самия Сечин, концентрацията на газ е била увеличена 10 пъти – за всеки случай. И умират 300 индивида. А останалите 600 несъмнено са за цялостен живот инвалиди. По това време Сечин е шеф на президентската администрация, дясната ръка на Путин. После Путин го прави военачалник от ФСБ. Та значи няма никаква терористична интервенция, всичко е инсценировка за повдигане на рейтинга. Подготовка за изборите, които са след две години – през 2004. Е, в този момент също имаме след две години избори.

И след това, както вие споменахте – Беслан. Там в действителност има терористи и те споделят: „ Да дойдат Аушев и Масхадов, с тях ще се договорим, нямаме доверие на другите “. Значи Аушев и Масхадов ще си вдигнат рейтинга и с цел да не стане това, Путин попиля учебното заведение. Гледах всичко по CNN. Директно го предаваха.

Това е 2004.

Да, 2004.

Ясно е, че този човек няма да се спре пред нищо. И въпреки всичко до къде е подготвен да стигне в този момент, с Украйна?

Това е механически въпрос. Искам да кажа – боен. Това, което той можеше да направи – го направи. Разбира се, ние ще се върнем на тематиката да нуклеарното оръжие, тъй като сега това е най-тревожното. Разбирате ли, обаче, този човек не познава Украйна, той не познава и личната си войска, той е откъснат от света. Заобиколен е единствено с „ удобни, комфортни “ хора. Забелязали ли сте, че думата „ комфорт “ му е обичана, не като дума-паразит. Любима. Той споделя: „ Важно е Русия да е страна на комфорта “. Виждал ли сте неговия замък в Геленджик?

Да, да.

Ето, това е неговия комфорт и с цел да се усеща по този начин, хората към него би трябвало да му приказват това, което желае да чуе.

Хайде въпреки всичко да поговорим за нуклеарното оръжие.

Не, ние с него ще приключим. За да си изясним обстановката, би трябвало да знаем какво е обкръжението на Путин... Около него са хора от службите и военни. А както знаете, сред тези две групи има... напрежение. Та значи идва на власт през 2000-та година и сменя министъра на защитата, слага собствен човек, Сергей Иванов.

От ФСБ.

Да, един безусловно подкупен, некадърен да управлява каквото и да било човек. Генерал, маршал, окичен с ордени и медали, какъвто е сега Шойгу. Човек, който армията въобще не може да одобри. Изборът му тогава беше сред починалия към този момент военачалник Квашнин, шеф на Генералния щаб, който също не е боен, това е първия невоенен, граждански човек, оглавил Генщаба, само че Путин си тогава дълго го „ ухажваше “, ходеха на лов и Иванов ужасно ревнуваше.

А след това назначението на Иванов повдигна доста въпроси. Защо Путин толкоз точно подбираше човек на този пост? Не е тъй като „ на следващия ден може да има война “. Просто Путин се опасяваше от прелом. Обърнете внимание на това, че към Путин няма военни. Та той прави Иванов министър, а Квашин го изпраща като пълномощен представител на президента в Сибирския федерален окръг. И напрежението е успокоено. Само че какво става с армията? Пълен неуспех, съсипия.

След „ комфортния, удобен “ Сергей Иванов, Путин прави боен министър Анатолий Сердюков, който дотогава е бил шеф на мебелен магазин в Ленинград, приключил е Института за търговия. Тоя човек му го „ сватосал “ Зубков, доста непосредствен помощник на Путин, последния го цени безпределно, тъй като завеждал селското стопанство в Обкома на Ленинград, „ псевдосъветски началник от Политбюро “. По това време Сердюков е шеф на данъчната работа, след мебелния магазин. Та значи той става министър на защитата. Сердюков отхвърля: „ Как ще бъда министър на защитата, откакто в казармата съм служил като водач в Молдова? “. Да се мисли в Русия, че граждански човек или жена ще стане министър на защитата просто е невероятно.

Това е от редките случаи, когато им се наложило дълго да го убеждават. Накрая Сердюков се съгласил, а Путин му обяснил по този начин избора си: „ Вие разбирате от търговия, от налози, от числа “. С други думи: „ не ми би трябвало войска, а да продадем всички ликвидни активи “. А това са здания, големи освен това, в чудесно положение. И прибавя: „ Не си прибирай повече от 2% “. Това – с цел да разберем както техните връзки, по този начин и отношението на Путин към армията. Нищо общо с Хитлер, който след 1933 година стартира да налива в армията.

Добре, продължавайте...

Та значи до 2012 година той унищожава армията. А през 2012 година Сердюков е задържан – очевидно е взел повече от 2%. И след това идва Шойгу, той е занаятчия в пиара, връща старите униформи от 1945 година, въобще той е доста „ удобен “ за Путин. Докато стартира войната. Седи, потропва с токове, позвънва с ордени. Опитва се да се държи като Жуков.

Сергей Викторович, всичко това е ясно, да не се отклоняваме...

Искам да подчертая, че за двадесет години армията е унищожена, окрадена, деградирала. И до този миг Шойгу се е справял ослепително с тази задача. Доколко армията ни е подготвена за нахлуването в Украйна, ние можем да забележим по изоставената техника – още от времето на Афганистан. Там всичко е изтърбушено, даже радиостанциите, за вторични първични материали.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР