Сергей Увицкий бе легенда на руското карате киокушин и генерален

...
Сергей Увицкий бе легенда на руското карате киокушин и генерален
Коментари Харесай

Европейски шампион по карате загина на фронта в Донбас

Сергей Увицкий бе легенда на съветското карате киокушин и общоприет секретар на федерацията

Скоро ще стане година от началото на съветската инвазия в Украйна, а жертвите на войната не стопират. За страдание, броя на починалите спортисти и от двете страни на спора – пораства.

Легендата на съветското карате киокушин и общоприет секретар на съветската федерация в този спорт Сергей Увицкий, е умрял при осъществяване на специфична интервенция в Донбас, оповестява организация ТАСС, предава.

Новината беше доказана и с формален пост на уеб страницата на централата по карате киокушин на Русия.

„ Ще запомним Сергей като мощен и волеви състезател и надарен водач, както и безпределно благ, приветлив и деятелен човек. Почивай в мир “, се споделя в обявата за трагичната новина.

Сергей Увицкий намира гибелта си на 41-годишна възраст. Той е европейски първенец за 2010 година, притежател на черен колан в трети дан. Женен, татко на две дъщери. Майстор на спорта на Русия, ученик на пермския народен проучвателен институт.

Сергей Увицкий е бил доброволец в редовете на образувания персонално от него през ноември предходната година в Чечня отряд „ Съюз “, формиран от някогашни и сегашни съветски спортисти. В него са взели участие към 100 известни спортни фигури, на първо място представители на силовите и бойните спортове в Руската федерация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР