Сергей Станишев направи заявка за връщане на политическата сцена у

...
Сергей Станишев направи заявка за връщане на политическата сцена у
Коментари Харесай

Станишев слезе от европейската сцена, приземява се в България, пак се гласи за лидер

Сергей Станишев направи поръчка за връщане на политическата сцена у нас, откакто към този момент не е отпред на Партията на европейските социалисти, оповестява Българска национална телевизия.

Той акцентира, че ПЕС е по-консолидирана от Българска социалистическа партия, тъй като в партията на европейските социалисти има разговор и консенсус. Станишев даде за образец непрекъснатите кавги в столетницата, само че посочи, че не е лице на опозицията на алените.

След като съобщи щафетата на Стефан Льовен, той изясни за какво не се кандидатира за ръководител на ПЕС за четвърти мандат.

Ако нямаш зад себе си партия, която е огромна, уважавана и която е ангажирана с ПЕС, мъчно можеш да играеш тази роля, която се чака от президента на европейското единно социалдемократическо семейство, посочи Станишев.

Станишев увери, че ще поддържа левицата в България, като неговият девиз е „ да създадем Българска социалистическа партия и левицата огромни още веднъж, да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната “.

Не може партията да просто присъдружна партия към някоя коалиция или към някой, който е по-добър и по-голям от нас. Това е унизително състояние за Българска социалистическа партия. Защото в случай че Българска социалистическа партия е задоволително огромна и мощна, и левицата е огромна и мощна, ще има място за всеки ", безапелационен бе той.

Относно отсъствието на Корнелия Нинова на конгреса на ПЕС Станишев напомни, че тя не е идвала на събитие на партията от 2016 година насам.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР