Сергей (не е истинското му име) казва, че синът му

...
Сергей (не е истинското му име) казва, че синът му
Коментари Харесай

„Идваш с нас, иначе ще те убием“. Руски войници принуждавани да се бият в Украйна

Сергей (не е същинското му име) споделя, че синът му е бил обичай с револвер, тъй като отказал да се върне на фронта.

Сергей и Стас не са същинските имена на тези татко и наследник. Променени са, с цел да се отбрани самоличността им. Сергей предложения екипа на Би Би Си в дома си.

Стас разказал на татко си за една съответна борба.

Сергей е направил няколко пътувания до фронтовата линия, с цел да се опита да обезпечи освобождението на сина си. Той бомбардирал военни чиновници, прокурори и следователи с апели за помощ.

В последна сметка напъните му се отплащат. Стас бива изпратен назад в Русия. Той разкрива на татко си какво му се е случило в ареста: по какъв начин “различна група ” съветски бойци се е пробвала да го принуди да се бие.

Има известия за мобилизирани съветски бойци, заключени в изби и килери поради отхвърли им да се бият в Украйна

Стас е бил настоящ офицер, когато Русия стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари. Президентът Владимир Путин бе заречен, че единствено професионални бойци ще вземат участие в неговата " специфична военна интервенция ".

Но през септември всичко се промени. Президентът разгласи това, което той назова " частична готовност ", привличайки стотици хиляди съветски жители във въоръжените сили.

Много от новомобилизираните бойци бързо се оплакаха, че са изпратени във военна зона без задоволително съоръжение или уместно образование. От Украйна има голям брой известия за арестувани мобилизирани съветски бойци - в някои случаи заключени в изби и килери - за отвод да се върнат на фронтовата линия.

За някои руснаци отводът да се върнат на фронтовата линия може да е морална позиция. Но има по-често срещано пояснение.

Руските управляващи отхвърлят известията за разочаровани бойци и центрове за задържане, наричайки ги подправени вести.

Андрей, съветският лейтенант, спря да се бие. Намиращ се в Украйна през юли, Андрей беше арестуван за отвод да извърши заповеди. Той съумя да се свърже с майка си Оксана в Русия, с цел да й каже какво става. Това отново са разнообразни имена.

Сергей споделя, че случилото се със Стас в Украйна ги е сближило.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР