Сергей Наришкин, ръководител на Службата за външно разузнаване на Русия

...
Сергей Наришкин, ръководител на Службата за външно разузнаване на Русия
Коментари Харесай

Наришкин към САЩ: Украйна ще се превърне във втори Виетнам

Сергей Наришкин, началник на Службата за външно разузнаване на Русия сподели на Съединените щати в четвъртък, че поддръжката на Запада за Украйна ще трансформира спора във " втори Виетнам " , който ще следва Вашингтон за години напред, предава " Ройтерс ".

Путин изпрати войски в Украйна при започване на предходната година, предизвиквайки война, която умъртви и рани стотици хиляди и докара до най-голямата борба сред Русия и Запада от шест десетилетия.

Западът даде на Украйна повече от 246 милиарда $ помощ и оръжия, само че украинската контраатака се провали и Русия продължава да управлява малко под една пета от украинската територия.

" Украйна ще се трансформира в " черна дупка ", поглъщаща от ден на ден хора и запаси ", сподели Наришкин в интервю за списанието на СВР " The Intelligence Operative ".

" В последна сметка Съединени американски щати рискуват да основат " втори Виетнам " за себе си и всяка нова американска администрация ще би трябвало да се опита да се оправи с това.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че директна борба сред НАТО и Русия м оже да провокира Трета международна война и неведнъж изключи изпращането на американски бойци в Украйна.

Войната във Виетнам в действителност беше спор сред Изтока и Запада от Студената война, в който Съединените щати се биеха дружно със силите на Южен Виетнам против север, подкрепян от комунистическите сили на Китай и Съветския съюз.

Войната, в която бяха убити няколко милиона, приключи през 1975 година с победа за Северен Виетнам и позорно проваляне за Съединените щати , които бяха изгубили повече от 58 000 свои бойци и разпалиха мощно антивоенно придвижване вкъщи.

Байдън примоли републиканците в сряда за ново вливане на военна помощ за Украйна.

" Ако Путин превземе Украйна, той няма да спре дотук " , сподели Байдън, прогнозирайки, че Путин ще продължи да нападна съдружници в НАТО.

Тогава, добави Байдън, " ще имаме нещо, което не търсим и което нямаме през днешния ден: американски войски, които се бият против съветски войски ".
 Украйна желае от Съединени американски щати още Противовъздушна отбрана, хеликоптери, изтребители и дронове
Украйна желае от Съединени американски щати още Противовъздушна отбрана, хеликоптери, изтребители и дронове

По време на закрита сесия на конференция във Вашингтон в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР