Сергей Курапов е популярен руски астролог, директор е на Института

...
Сергей Курапов е популярен руски астролог, директор е на Института
Коментари Харесай

Руският топ астролог Сергей Курапов: Нова светла епоха настъпва на 21 декември, дотогава ще е много трудно

Сергей Курапов е известен съветски астролог, шеф е на Института по практическа астрология от неговото учредяване през 1995 година Роден е през 1953 година, по обучение е инженер, приключил е Московския държавен механически университет „ Н. Бауман “. Занимава се с астрология от 1983 година Автор е на астро-исторически проучвания, занимава се със социално-политически прогнози, астро-психология, здравна астрология. Разработил е редица астро-компютърни стратегии. В Русия е прочут със своите многочислени публикации и изявления в пресата и профилираните астрологични издания. Бил е водещ на телевизионно предаване за астрология. Автор е на книгата „ Астрология и дългоденствие “. През 1997-1999 година е основен редактор на изданието „ Нов астрологичен сборник “.

От 2002 година е началник на годишното издание „ Популярен астрологичен календар “ на Института по практическа астрология. Има обширна консултантска процедура, организира астрологични образования и семинари, в това число и в България. В разнообразни издания е планувал с изключителна акуратност оставките на съветските държавни управления, военната и политическа рецесия в Русия през 1999 година, финансовата рецесия в Съединени американски щати от 2007-2008, довела и до международната финансова рецесия, покачването на курса на еврото, рухването на цените на нефта и други В края на 2019 година Сергей Курапов предвижда, че 2020-та ще е доста сложна и комплицирана година и човечеството ще е изправено пред съществени тествания. Както той самичък показа пред Lupa.bg за жалост се е оказал прав. Г-н Курапов даде извънредно изявление пред Lupa.bg, в което изяснява за какво избухна световната рецесия с ковид, проучва политическите и световните процеси през идващите месеци до края на годината и дава прогнозата по кое време човечеството ще види светлина в тунела. Публикуваме изявлението в две елементи.

 

– Г-н Курапов, в края на 2019 година прогнозирахте, че 2020-та ще е доста напрегната година. Това напрежение, ненадейно за цялото човечество, избухна още при започване на годината. Светът е изправен пред съществено тестване, на карта е сложено оцеляването на човешката цивилизация. Коронавирусът, който потегли от Китай, се популяризира стремително по света, задуши в хватката си Европа, Америка, Азия. Какво в действителност се случва, господин Курапов?

– Периодът 2019-2021 година и съответно 2020 година е извънредно под напрежение. Нито една година от ХХI век до момента не е била толкоз напрегната и комплицирана, по този начин както се обрисува да бъде актуалната 2020-та. Вече образно се вижда, че в разнообразни райони на света избухват рецесии и спорове, а коронавирусът е израз на световната рецесия, която обхвана човечеството. В същото време обаче бързам да кажа, че 2020-та открива пътя на значими промени, които ще доведат до настъпването на нова, светла ера.

А актуалната световна рецесия е опция да бъдат решени или най-малко да стартира решаването на насъбраните през годините проблеми в разнообразни браншове. Намираме се в доста значим миг, който дефинира духа на времето. И от него зависи какво ще се случи. Времето се движи по свои лични закони. Ако се има вяра в галактическите закони, то те се разгръщат върху всичко – и духовно, и материално и въздействат върху всичко, което се случва в нашия свят. Това е обвързвано с избран подтекст и с особеностите на развиването на човечеството на тази планета.

Коронавирусът е проекция на това спешно време, в което сега се намира човечеството. Тази рецесия подхожда на символиката на главния аспект на тази година, както и на обстоятелството, че се сменят епохите. Смята се, че на всеки 200 години настава нова ера. Сега се чака да настъпи епохата на Въздуха. Тя обаче не трябва да се бърка с епохата на Водолея, която обгръща интервал от към 2000 години и ще настъпи след повече от 200 години. Най-мащабното и най-важното астрологическо събитие през 2020-та е съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей – знака на новаторството и напредъка. Това ще се случи на 21.12.2020 година

От този миг през идващите съвсем 200 години Юпитер и Сатурн ще се съединят в знаците на стихията на Въздуха. Това значи, че стартира епохата на Въздуха и приключва епохата на Земята, която продължи 180 години. И сходно огромно събитие, каквото е промяната на епохите, се случва един път на две епохи. Епохата на Водолея ще настъпи след няколкостотин години. А епохата на Въздуха, която настава скоро, дава чувство за бъдещото идване на епохата на Водолея.

– Всъщност сходни земетресения и рецесии, на каквито сме очевидци в днешно време, настъпват в интервал на промяна на епохите. 

– Да, тъкмо по този начин. Освен това коронавирусът се вписва в символиката на аспекта на съответствува на Сатурн с Плутон. Подобен съвпад настава един път на 35 години. Съвпадът на Сатурн с Плутон символизира сериозна промяна, която се показва в разрушаването на действителни материални структури. Плутон дружно с Нептун символно са свързани с всеобщи катаклизми, рецесии, произшествия. Освен това Плутон, както и Нептун, са свързани с всеобщите епидемии и болести.

В този смисъл този ковид може да е рисков и поради сериозната рецесия, която поражда в света. Може да се стигне до пагубно развиване, чиито последствия ще са световни. За неговата публична поява беше оповестено в Китай, а за начало на епидемията беше възприета датата 31 декември 2019 година – това е в края на предходната година. От астрологическа позиция това е доста значима дата – аспектът на Сатурн с Плутон влезе в орбис 1 градус, който се счита за пик на действието на двете планети. А този интервал от влизането в 1 градус се счита за необикновен. Той може да дава някаква информация за това по какъв начин ще се развие този аспект. През този интервал произтекоха доста забавни и напрегнати събития – и коронавирусът се появи точно тогава. Това ми дава учредения да кажа, че всичко, което е обвързвано с него, може да бъде спешно и да има съществени последици.

– Вече сме очевидци на световната рецесия – социална, обществена, икономическа, политическа, както и на нов стадий от хибридната война – Западът упреква Китай, че е крил за епидемията месеци наред, страните по света пък взаимно се упрекват, че някои преувеличават, други пък, че крият същинския брой на инфектираните с COVID-19.

– Да, това е проявлението на тази рецесия, за която приказвам. Епидемията е ужасна, има разнообразни версии и клюки за нейната поява и за разпространяването й. Съществуват и теории, че вирусът е основан изкуствено и по тази причина е неконтролируем, че може да мутира и че следствията могат да бъдат рискови за тези, които го прекарват, защото има вторични затруднения. Не бих се наел да разясня сходни теории, загатвам ги в подтекста на световната рецесия и стотиците незнайни, които тя носи след себе си. В астрологичните карти се вижда, че един от факторите за тази световна рецесия е и икономическата световна рецесия. Това не е единствено поради ковид, който към този момент удари международната стопанска система. В картата на епохата се вижда, че до 21 декември 2020 година има яростни аспекти с Венера – а Венера символизира финансовата система и стопанската система. И този спешен аспект Сатурн и Плутон е директно до Венера – и това е показателно за рецесията и за нейните политически и финансови аспекти. Влиянието на съответствува на Сатурн с Плутон се почувства в другите райони на света още през 2019 година То се изрази в обострянето на споровете по линията Израел-Палестина-Сирия-Иран, както и сред Индия и Пакистан.

–  Г-н Курапов, бихте ли обяснили, връщайки се обратно в историята, какви значими международни промени са ставали при съответствува на Сатурн и Плутон?     

– Главните етапи на този цикъл през предишния век и при започване на този постоянно бяха съпровождани с огромни рецесии от най-различен порядък, с войни и спорове. Например двете международни войни през ХХ век започнаха по време на етапите на този цикъл. Цикълът алегорично е обвързван с яростна промяна, която постоянно води до световни спорове и до разрушение на съществуващите социално-политически системи, до смяна на интернационалния ред и до внезапна смяна в световен проект на съотношението сред страните, както и до прекрояване на граници, до разрушение на едни страни и до появяването на нови страни и режими. Това се удостоверява от редица исторически образци.

Юпитер навлезе в знака на Козирога през декември 2019-та и тогава стартира съответствува на трите обществени планети – Юпитер, Сатурн и Плутон. Голяма част от 2020-та минава под знака на това събитие, което се случва един път на няколко десетки години. През XXI век сходен съвпад се случва за пръв път. Началото на разпада на социалистическия лагер и на Съюз на съветските социалистически републики, което де факто стартира още през 1980-81 година се свързва със съответствува на Юпитер, Сатурн, Плутон. През 1968 година имаме съвпад на Юпитер, Уран, Плутон. Да си спомним за Пражката пролет и за нахлуването на войските на Варшавския контракт в Чехословакия. През същата 1968 година Фрация е обхваната от вълна от митинги, от студентски протести, избухва обществено неодобрение, подбудено от обществената рецесия. Това води до промяната на държавното управление в Париж и до оставката на президента Шарл де Гол, както и до огромни промени във френското общество. През 1941 година имаме съвпад на Сатурн, Уран и Юпитер. Мисля, че няма потребност да напомням, че тогава нацистка Германия атакува Съюз на съветските социалистически републики и стартира същинската фаза на Втората международна война.

При последния подобен цикъл – съвпад на Сатурн с Плутон стартира разпадането на Съюз на съветските социалистически републики – това беше интервалът 1982-85 година или така наречен церемониал на катафалките в Съветския съюз, когато един след различен умряха трима генерални секретари на Комунистическа партия на Съветския съюз – Брежнев, Андропов, Черненко. Този интервал в действителност стана предвестител на разпадането на социалистическата система и на Съюз на съветските социалистически републики. Този временен интервал, за който приказвам – 1982-85 година отразява последната фаза на Студената война и колапса на руската система непосредствено преди началото на перестройката на Горбачов.

Всъщност завършващият в този момент цикъл Сатурн-Плутон стартира през 1982 година Тогава стартира разпада на руската система. Буквално на идващия ден след точното сливане на Плутон със Сатурн умря руският водач Леонид Брежнев (Брежнев умира на 10 ноември, 1982 година, б.а), който бе отпред на Съюз на съветските социалистически републики в продължение на 18 години. След него на власт идва ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Юрий Андропов. Като същински представител на тази ретроградна организация и изцяло в сходство със символиката на съединението Сатурн-Плутон Андропов поема курс към ожесточаване на режима. Той повежда битка с нарушителите на партийната дисциплинираност, с корумпираните висши служители в партийните, държавните и силовите структури. Андропов е на власт 15 месеца. Здравето му се утежнява с всеки минал ден. Той дълги години има проблеми с бъбреците и когато идва на власт бъбреците му съвсем отхвърлят да работят – съгласно символиката в астрологията бъбреците са свързани с Везните – под чийто знак на съединението Сатурн-Плутон Андропов идва на власт.


– Защо 21.12.2020 година е особена дата в астрологията?

– Формално тя ознаменува началото на епохата на Въздуха. Тогава настава и краят на епохата на Земята, която справедливо бе избрана като „ ера на материализма “, във всичките му проявения – комунизъм, капитализъм, които преобладаваха през ХХ век, нацизмът – също материалистическа идеология. Според тези идеологии раят се пренасяше от небето на земята. Сега ще настъпи промяна на времената. От позиция на астрологията промяната на епохите се свързва с цикъла на двете мудни планети – Сатурн и Юпитер, един път на 20 години те се съединяват, само че има и огромен цикъл, който се назовава разновидност и почти през 200 години те се съединяват в една буря.

Знаците на зодиака се разделят на четири стихии – огън, земя, въздух и вода. И през последните 180 години Юпитер и Сатурн се съединяват в знака на Земята – в Телец, Козирог, Дева. А всичко стартира през 1872 година, когато Юпитер и Сатурн се съединяват в земния знак и това беше в Козирог. Това беше обвързвано със обилни промени в света. А в този момент приключва този интервал и на 21.12.2020 година Юпитер и Сатурн през идващите 180 години ще се съединят в един от знаците на въздушната буря в първия градус на Водолея.

– Краят на епохата на Земята значи ли завършек на експанзията, тероризма и споровете, чийто пик беше през последните 20 години? Ще има ли краткотрайно успокоение за света?

– Има два мощни фактора, които са в резонанс с другите – края на епохата и първото двадесетилетие на този век, което единствено по себе си е изключително. То носи в себе си декаданс. Следващата ера не настава незабавно. Има забавни преходни интервали, които са самобитен мост сред двете столетия. Нека погледнем някои последни преходни интервали. През 1981-82 година след земните съединения идват въздушните. През 2000 година Юпитер и Сатурн се съединиха в земна ера – в Телец и тази битка бе явна. В началото на 80-те години започнаха промени, които никой не очакваше и за всички това, което се случи беше изненадващо и нереално. В епохата на Земята се водеше битка за територии, за запаси, беше доста ясно кои са „ нашите “ и кои са „ непознатите “. Водеха се войни за запаси. В епохата на Земята империите бяха препъни камъка. Те бяха значими в избрани интервали, само че те бяха разрушени.

Окончателното опустошение на последните империи, в това число и на Съюз на съветските социалистически републики, настъпи в този дълъг временен интервал, който стартира от началото на 80-те и продължи до 2000 година Тогава Юпитер и Сатурн се съединиха в знака на Везни. Тогава стартира новата ера, която докара до рухването на границите и до разпадането на едната от двете антагонистични системи. Светът стана напълно друг.

По време на тройния съвпад сред Юпитер, Сатурн и Плутон в Белия дом в Съединени американски щати влиза Роналд Рейгън, който е определен за президент на изборите през ноември 1980 година Именно Рейгън задейства последния стадий на Студената война, като трансформира в приоритет а външната политика на Съединени американски щати и на Запада победа над Съюз на съветските социалистически републики. Именно в първите години от ръководството на Рейгън бе основана и задействана тази проглама, която докара до разпадането на соцлагера и до световните промени в света.

Ключов астрологически фактор тогава се явяваше съвпадът на Юпитер със Сатурн, което за пръв път от 1842 година се случи не в земен знак, а в знака на Въздуха, и то в интервала от 1981 до 2000 г, като епохата на Въздуха дефинитивно ще стартира в края на 2020-та.

Още един мощен симптом на Въздуха – това са средствата за връзка и фактът, че на практика те са налични от всяка точка на земното кълбо. И появяването на интернет и на мобилните връзки са най-мощният знак на епохата на Въздуха, когато за потоците на информация няма безусловно никакви загради. Границите се унищожиха и хората, за разлика от времето на Желязната завеса, към този момент можеха да се придвижват свободно и гладко.

Във втората част на изявлението с астролога Сергей Курапов четете какво чака Европа през 2020 година? Ще се разпадне ли Европейският съюз? Какви трансформации ще се случат в Русия и по какъв начин съветският президент Владимир Путин ще задържи властта си.


Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР