Серджо Ермоти - едно от легендарните имена в света на

...
Серджо Ермоти - едно от легендарните имена в света на
Коментари Харесай

UBS обяви, че връща стария си изпълнителен директор. Акциите на банката веднага отскочиха нагоре

Серджо Ермоти - едно от именитите имена в света на високото банкиране, се завръща в швейцарската UBS и поема поста на основен изпълнителен шеф на групата, която се намира в развой на усвояване на колабиралата Credit Suisse. Съобщението се одобри толкоз добре от пазарите, че в сряда те отвориха с отскок на акциите на UBS. 

Ермоти е на 62 години и в продължение на 9 години към този момент беше изпълнителен шеф на UBS. Той пое банката през 2011 година и на процедура я извади от тежките времена след финансовата рецесия от 2008 година Преведе я сполучливо и през няколко корупционни абсурда, развихрили се тъкмо преди неговото постъпване. Основната му роля се състоеше в това да нарежда банката върху собствеността на по-малко рискови бизнеси, стесняване на капиталовото поделение и на процедура построяването от нулата на звената за ръководство на персонално благосъстояние и активи. 

Вторият интервал на ръководство на Ермоти ще стартира на пети април след срещата на годишното заседание на банката. Той ще наследи сегашният шеф Ралф Хамърс, който въпреки всичко остава в банката като консултант по поглъщането на Credit Suisse. Причините, които бордът на UBS акцентира за промяната е класическо банково факсимиле - " потребността от нова мощ в светлината на новите провокации и цели ". 

Сега Серджо Ермоти ще би трябвало да откри подобаващото място на Credit Suisse в групата на UBS, какво да преструктурира и по какъв начин да върне доверието в активите й. Той ще би трябвало да води и интензивен разговор с локалните управляващи, които ще гледат на новата свръхбанка по друг метод, поради нейният размер. UBS след поглъщането на Credit Suisse се трансформира в " банково страшилище " с активи на стойност 1,5 трилиона швейцарски франка. За съпоставяне - това е над два пъти цената на цялата швейцарска стопанска система. 

Междувременно акциите на UBS незабавно потеглиха нагоре след известието за рокадата. Цената на акциите на банката скочи с 2,5% до 18,18 швейцарски франка след известието, че Ермоти ще поеме ръководството през април.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР