Serbia Open, полуфиналАндрей Рубльов – Фабио Фонини 6-2, 6-2Андрей Рубльов

...
Serbia Open, полуфиналАндрей Рубльов – Фабио Фонини 6-2, 6-2Андрей Рубльов
Коментари Харесай

Рубльов стигна до финала след убедителен успех над Фонини


Serbia Open, полуфинал

Андрей Рубльов – Фабио Фонини 6-2, 6-2

Андрей Рубльов е вторият финалист на тазгодишното издание на ATP 250 шампионата в Белград. Поставеният под №2 в схемата руснак продължи положителното си показване в конкуренцията с безапелационен триумф над Фабио Фонини. Предстоящият край ще е трети за Рубльов от началото на сезона, като досега международният №8 има стопроцентова успеваемост в тези конфликти след купите в Марсилия и Дубай.

Негов конкурент на финала ще бъде водачът в ранглистата Новак Джокович, който по-рано през днешния ден отстрани Карен Хачанов.

Асовете бяха 5-1 в интерес на Рубльов, като в това време руснакът не направи нито една двойна неточност в хода на дуела. Вторият подложен завоюва 78% от точките си на първи сервис (21/27) и осъществя четири от осемте си брейкпойнта (50%), до момента в който Фонини не съумя да се възползва от нито един от трите шанса за пробив, до които доближи.

Още от началото стана ясно, че опитният италианец мъчно ще се опълчи на съперника си. Фонини сътвори героизъм в откриващия гейм, като избави три следващи брейкпойнта и завоюва подаването си, само че незабавно по-късно Рубльов наложи непостижимо за него движение. Руснакът атакуваше доста нападателно от главната линия и загуби единствено четири точки в идващите пет гейма, като по този метод на процедура реши сета. Фонини прекъсна серията му, само че незабавно по-късно Рубльов още веднъж завоюва безапелационно подаването си и се наложи с 6-2 в първия сет.

В началото на втората част Фонини оказа по-сериозна опозиция и на няколко пъти пласира чудесни топки с форхенд по диагонала, само че Рубльов продължи да бъде непреклонен на сервис и не разреши на италианеца да се откъсне в резултата. Подобно на първия сет, руснакът още веднъж осъществя два поредни пробива, като същевремнно Фонини все по-често изпускаше нервите си и на няколко пъти хвърли ракетата си на корта.

Благодарение на доста по-добрата си физическа кондиция Рубльов се усещаше много по-комфортно в дългите разигравания, от които вторият сет изобилстваше, и в последна сметка победи с 6-2, 6-2 след едвам 64 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР